ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ АТРИЈУМА ЖУПАНИЈЕ

Радови на партерном уређењу атријума зграде „Жупаније“ завршени су пре рока. Извршено је поплочање партера, реновирана је атмосферска канализација, постављене су клупе и нови мобилијар, а постављена је и декоративна расвета фасаде, која ће дати нову димензију овом простору у вечерњим сатима. Фонтана је задржала стари облик и као таква уклопљена је у нови изглед  партера атријума.

Реновирани простор представља још један туристички потенцијал Сомбора, а посетиоци који долазе да виде слику „Битка код Сенте“ имаће прилику и да обиђу простор атријума.

„Имали смо прилику да обиђемо завршене радове у атријуму зграде „Жупаније“. Ја би похвалио извођаче, с обзиром да су пре рока завршили ове радове. Нама је изузетно драго што коначно имамо репрезентативан атријум, с обзиром да у децембру 2018. године смо  завршили комплетну фасаду. Сада смо урадили и ово партерно уређење, заједно са расветом, клупама и осталим мобилијаром који се налази овде, тако да смо добили још један репрезентативан атријум у нашем граду. Свакако да овај простор ће моћи да користе сви туристи који буду долазили да погледају слику Битка код сенте и свакако сви наши суграђани који користе услуге Градске управе“ изјавио је градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић.

При уређењу партера строго се водило рачуна о заштити постојећег зеленила. ЈКП „Зеленило“ извршило је издизање најнижих грана, у циљу заштите „тиса“. Извођење радова сво време надзирао је и Покрајински завод за заштиту споменика културе Петроварадин, а који је израдио и одобрени Пројекат  партерног уређења. Извођач радова је „СОМБОРЕЛЕКТРО“. Сомбор, а подизвођач „Džimi Commerce“ д.о.о Пригревица.

Извор: Град Сомбор