ZAVRŠENI RADOVI NA ZAMENI VODOVODNIH VENTILA U VRBASU

Radovi na zameni ventila u vodovodnim šahtama su završeni i više neće biti celodnevnog isključenja vode u Vrbasu, navodi nasemesto.

Radovi su se obavljali na deset lokacija i ovom prilikom je zamenjeno 250 ventila sa fazonskim komadima.

Šef poslovne jedinice “Vodovod i kanalizacija” Miroslav Fejsa istakao je da su ovi radovi bili neohodni jer su ventili bili van funkcije, budući da nisu menjani otkako su postavljeni. Oni su veoma značajni jer pružaju mogućnost izolacije samo jedne oblasti ukoliko dođe do havarije, kao i lakšu manipulaciju kod isključenja vode.

Sredstva za zamenu ventila obezbedila je lokalna samouprava uz podršku Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a u cilju poboljšanja vodosnabdevanja u Vrbasu. Radove je izvodila firma “Armiks”. Zbog radova na distributivnoj vodovodnoj mreži, Javno komunalno preduzeće “Komunalac” bilo je u obavezi da obustavi isporuku vode.

Naseljena mesta vrbaske opštine će u narednom periodu takođe imati poboljšano vodsnabdevanje i pitku vodu u svojim česmama zahvaljujući Programu Nemačke razvojne banke (KfW) i Vlade Republike Srbije.

Izvor: nasemesto