ЗАВРШЕНО ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У РАКЕТНОМ МОДЕЛАРСТВУ – ПОБЕДНИЧКИ ПЕХАР У РУКАМА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СЛОВАЧКЕ, ЗРЕЊАНИНУ ПРИЗНАЊЕ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈУ

Свечаном доделом награда, плакета и захвалница синоћ је у зрењанинском хотелу “Војводина” одржано завршно вече Европског првенства у ракетном моделарству. Наш град је протеклих недељу дана био успешан домаћин учесницима и службеним лицима из тринаест земаља, укупно њих око две стотине, а такмичења су одржана у јуниорској и сениорској категорији. 

Најуспешнија екипа у генералном пласману је репрезентација Словачке, а велики победнички пехар капитену екипе је уручио градоначелник Зрењанина Симо Салапура. Честитајући им на успешном наступу, он је истакао да је Зрењанин био добар домаћин још једног међународног такмичења, као и да је допринос томе дало више појединаца и градских колектива, којима је упутио речи захвалности. 

– Није Зрењанин само град спорта, причамо данас и о инвестицијама, развоју и перспективи Зрењанина и наравно, што су повољније привредне околности и локалне економске прилике, имаћемо и више спортских манифестација. Наша идеја је да кроз спортски туризам и манифестације додатно ојачамо наше капацитете, јер верујем да Зрењанин има потенцијала и ресурса када су у питању овакви догађаји. Хвала нашим локалним службама које су увек на услузи свим гостима нашег града и савезима који желе да организују оваква такмичења – истакао је градоначелник током свечаности затварања Европског првенства у ракетном моделарству. 

Њему је потом директор првенства, члан Управног одбора Ваздухопловног савеза Србије и организатор рада ракетне секције, Драган Јевтић уручио плакету за допринос и помоћ Града Зрењанина у организацији првенства, као и модел ракете каква се користи на такмичењима. 
– Без подршке града Зрењанина организација оваквог првенства не би била могућа, то је у сваком погледу спортски град, помогли су нам да све то изгурамо заједно и надам се да ћемо моћи макар и делом да се одужимо Зрењанину за сву помоћ коју нам је пружио. Овде је дошло око 130 такмичара из дванаест земаља, уз домаћина Србију, што је солидно учешће када је Европско првенство у питању, а посебно узимајући у обзир околности какве су биле у претходне две године – навео је Јевтић и додао да су, упркос неповољним временским условима, остварени добри резултати. Оценио је као задовољавајућ и наступ домаће репрезентације. 

Плакета за помоћ у организацији такмичења припала је и Спортском савезу града Зрењанина, у чије име је примила генерална секретарка Вукосава Ђапић Атанацковић.  

 Организатор Европског првенства у ракетном моделарству – Србија 2022 био је Ваздухопловни савез Србије, под окриљем Светске ваздухопловне федерације (FAI), а допринос организацији дали су Град Зрењанин, Министарство омладине и спорта Републике Србије, Покрајински секретаријат за спорт и омладину АП Војводине и месна заједница “Арадац”, с обзиром да је такмичење одржано на већ познатој локацији “Арадачко поље”, у близини тог места. 

Извор: Град Зрењанин