ЗАВРШЕТАК РАДОВА У ГРАДСКОМ ПАРКУ И ПРЕ ПРЕДВИЂЕНОГ РОКА

Маја Витман, менаџерка града Панчева обишла је радове треће, завршне фазе реконструкције градског парка. Радови који су почели 8. маја ове године, изводе се по утврђеној динамици. Рок за завршетак радова је 120 календарских дана, али је након обиласка градска менаџерка истакла да ће бити завршени раније, до краја августа месеца.

„Тренутно се радови изводе на поплочавању тротоара који ће заузимати површину од 2.700 квадратних метара. Такође, радови се изводе и на ископу, за потребе одвођења воде, све од подземних инсталација је урађено. У току следеће недеље ћемо кренути са постављањем темеља за потребе инсталација самих кандалабера. Прилилчно смо задовољни јер радови теку по утврђеној динамици и обилне падавине нису успориле реконструкцију. Рок за завршетак радова по уговору је 120 календарских дана, што значи да би радови требало да се заврше до 8. септембра, али очекујемо да ће завршетак радова бити крајем августа“, рекла је Маја Витман.

Осврнула се и на то да су неки канделабри уништени од стране немарних грађана и доставних возила која улазе у пешачку зону, али су предузете све мере како би се проблем решио.

„Нажалост, претходна реконструкција парка је била почетком осамдесетих година и од тада није било значајнијих улагања. И сами смо свесни како је овај парк до пре пар година изгледао. Имали смо доста пријава од стране грађана који су се жалили на плоче које проклизавају, које недостају или су улупане. Ово је централно градско језгро које би требало да нам буде лепо и остави добар утисак на све људе који дођу у Панчево, и зато нам је било битно да почнемо овде са радовима. Имамо два стуба, два канделабра, која су делимично срушена и дефинитивно оштећена. Ми смо у сарадњи са инспекцијом и полицијом утврдили тачно о којим возилима је реч и тачно време када се то десило. Те особе су евидентиране како би се наплатила материјална штета“, истакла је Витман.

По завршетку обиласка, менаџерка Витман се захвалила свим суграђанима који поштују правила, не улазе на само градилиште и не ометају извођење радова.

Извор: Град Панчево