ЗАВРШЕТАК „СКАДРА НА БОЈАНИ“: ОБЕЗБЕЂЕНО 450 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА НОВУ СПОРТСКУ ХАЛУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ ПУТА БАНСТОЛ-ЧОРТАНОВЦИ

Након 13 година од почетка изградње нове спортске хале у Инђији коначно се назире њен завршетак. Залагањем председника општине Инђија Владимира Гака код виших нивоа власти обезбеђена су средства преко конкурса за спортске објекте Управе за капитална улагања Војводине.

Потписивањем уговора у Покрајинској влади Инђији је припало 187 милиона динара за завршетак нове спортске хале, последњег великог инфраструктурног проблема на територији АП Војводине заосталог и незавршеног из времена владања Демократске странке.

Добијеним средствима обезбедиће се радови на првој фази завршавања дворане којим је обухваћена изградња енерго блока(гасне станице), партерно уређење, санирање објекта и изградња „бетонског прстена“ око објекта за спречавање продирања воде.

Следеће године конкурисаће се за средства за другу,последњу фазу радова чиме ће се инђијски „Скадар на Бојани“ коначно завршити и ставити на располагању грађанима.

Другим уговором обезбеђено је нешто више од 260 милиона динара за рехабилитацију деонице Банстол-Чортановци и изградњу бициклистичке стазе као део европске бициклистичке руте EuroVelo 6.

Пројекат је од државног и међународног значаја за развој туризма и бициклизма.

Председник општине Инђија Владимир Гак захвалио се председнику Покрајинске владе Игору Мировићу и директору Управе за капитална улагања Војводине Недељку Ковачевићу за огромну подршку за реализацију наведених пројеката.

Извор: Општина Инђија