ЗАВРШНА ИЗЛОЖБА ПРЕДУЗЕТНИЧКИХ ВЕШТИНА ЖЕНА

У Новим Козарцима, у организацији Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, одржана је завршна Изложба предузетничких вештина жена. У оквиру програма, представљене су активности свих удружења жена и предузетница са територије нашег града, са циљем да се промовише женски активизам на локалу. Изложбу је посетио градоначелник Кикинде, Никола Лукач, са својим сарадницима, покрајинском посланицом, Станиславом Хрњак, начелником Севернобанатског округа, Мирославом Дучићем и Предрагом Вулетићем, покрајинским секретаром за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

“Све оно што су вредне домаћице направиле, представљено је на манифестацији, а све како бисмо показали чиме се поносимо и колико нам је стало до очувања традиције, културе и обичаја свих народа на нашим просторима, уз жељу да се све то пренесе на млађе нараштаје. Свим чланицама удружења жена у Кикинди и селима дугујемо велику захвалност јер истрајавају у очувању свега онога што је лепо и што их чини бољим делом нашег друштва“, рекао је градоначелник.

Покрајинска влада и ресорни Секретаријат годинама раде на унапређењу женског предузетништва и старалаштва. По други пут ове године расписаће се конкурс за помоћ женама и породицама у којима се роди треће и четврто дете за шта је предвиђено 60 милиона динара. То значи да ће преко 50 породица наредних дана бити у прилици да конкурише. Пракса је до сада показала да се искључиво ради о породицама на селу:

“Желимо да помогнемо удружењима жена које дају додатну вредност живота на селу, да упознамо жене кроз едукације, да сва удружења претворимо у предзетничке радње, како би то био још један део попуне кућног буџета. Врло важна вест је да смо обезбедили додатни конкурс за помоћ породицама у Војводини у којима се роди треће и четврто дете. Дакле, све породице у нашој Покрајини које су од првог јануара добиле треће или четврто дете моћи ће да конкуришу за унапређење стамбеног питања или куповину нове стамбене јединице“, истакао је Предраг Вулетић, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Извор: Град Кикинда