ЗАВРШНА ПРИРЕДБА ЛЕТЊЕ ШКОЛИЦЕ БАЛЕТА БАЛЕТСКОГ СТУДИЈА „РЕВЕРАНС“

У Дечјем позоришту „Лане“ одржана је завршна приредба Летње школице балета која се одржавала током претходна два месеца, у организацији балетског студија „Реверанс“. Током трајања школице, више од 30 девојчица, узраста од три до шест година, два пута недељно је имало прилику да научи основе балета. Приредба је уприличена из два дела, у ком су учестовале балерине од три и четири године, док су се у другом делу програма многобројној публици представиле балерине од пет и шест година. Град Кикинда подржао је пројекат Летње школице балета, тако да је купљена нова опрема, мобилни балетски штапови и струњаче које су деци знатно олакшале вежбање у сали. Приредби је присуствовала и Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.

“Имали смо прилику да погледамо завршницу пројекта Летње школице балета, који је успешно реализовао балетски студио Реверанс. Циљ пројекта је едукација деце, буђење љубави и наклоности према музици и уметности уопште. Чињеница је да је то веома битан фактор током њиховог одрастања, као и за социјализацију. Град Кикинда подржао је пројекат као и све остале који имају за циљ да развијају потенцијал код деце и младих“, рекла је Мицковска.

Сваке године све је више пријављених учесница у школици балета:

“Ово је већ шеста година како смо одржали Летњу школицу балета. Веома ми је драго што многи грађани знају за нас и што имамо све више заинтересованих, тако да ћемо и наредне године сигурно организаовати овај врло леп и популаран програм за децу“, истакла је Јована Банић, дипломирани играч класичног балета.

Извор: Град Кикинда