ЗАВРШНИ КОНЦЕРТ И АКЦИЈА „ЗА ЂАКА ПРВАКА“ ПЛЕСНОГ СТУДИЈА „ЈЕФИМИЈА“

У Дому културе у Руском Селу одржан је завршни концерт Удружења и Плесног студија “Јефимија“, као и хуманитарна акција “За ђака првака“, којом су сви будући ученици првог разреда у рускоселској основној школи добили на поклон школске торбе. Манифестацији су присуствовали градоначелник Кикинде, Никола Лукач, председник Савета Месне заједнице, Душан Марјановић и њихови сарадници.

“Не постоји лепши начин него игром и песмом да будућим првацима пожелимо све најлепше када у септембру буду постали ученици, а посебно је задовољство што су на поклон добили школске торбе, у оквиру акције и манифестације. Руско Село је мултикултурална средина која негује обичаје и културу свих народа који ту живе, поносни на различитости, љубоморно чувајући праве животне вредности, а управо су овакви програми најлепши пример тога“, рекао је градоначелник.

Торбе је добило 20 будућих првака ОШ “Глигорије Попов“ у Руском Селу:

“Веома смо поносни на рад Удружења Јефимија које на прави начин промовише најлепше животне вредности, радује нас чињеница да ћемо ове године имати 20 првака, а ова акција којом је будућим првацима подељено 20 торби служи као пример и другима да се прикључе у хуманитарни програм нашег села“, додао је Марјановић.

У програму су учествовале чланице свих узрасних категорија “Јефимије“, као и чланице Балетске школе Нови Сад, издвојеног одељења Кикинда:

“Наш Плесни студио окупља 16 чланица, а свакако ћемо примати нове чланове. До сада смо организовали Фестивал плеса, што ће постати традиционална манифестација, као и акција за ђака првака којом желимо да обрадујемо све будуће прваке у нашој школи“, надовезала се Снежана Аћамовић, председница Удружења “Јефимија“.

Извор: Град Кикинда