ЗБРИНУТИ СВИ ЗАРАЖЕНИ У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ СУБОТИЦА

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић обишао је данас са градоначелником Суботице Богданом Лабаном Геронтолошки центар у којем, према последњим информацијама, постоје нови случајеви заразе коронавирусом.

Ђорђевић је разговарао са надлежнима о тренутној епидемиолошкој ситуацији у овој установи и наредним корацима како би се спречило даље ширење вируса.

– Сви заражени имају лакшу клиничку слику и збринути су на адекватан начин – навео је он и додао да је циљ посете да се пронађу најбољи начини да се ситуација што пре стабилизује и вирус држи под контролом, односно да се не прошири даље.

Министар је још једном подсетио на све мере које је донео Кризни штаб за сузбијање заразне болести COVID-19 и ресорно министарство, а које подразумевају забрану посета, ношење заштитне опреме и редовне дезинфекције свих просторија.

– За све евентуалне потешкоће свим државним установама које су у систему социјалне заштите на располагању смо у сваком моменту. Ова борба је заједничка и сви треба да дамо свој допринос како бисмо из ње изашли као победници – закључио је Ђорђевић.

Извор: Град Суботица