ЖЕНЕ ИЗ ОПШТИНЕ АЛИБУНАР – др Милена Недељковић

Милена Недељковић (34. године),  тренутно ради у Дому здравља Алибунар као лекар опште праксе у дежурној ноћној служби, популарно Хитној помоћи. Завршила је Медицински факултет у Косовској Митровици. Рођена је у Липљану, које се налази у централном делу Космета, али је живот игром случајних околности довео у нашу општину Алибунар. 

М.Н. Отац је некада радио у Панчеву, па смо као деца често долазили у општину Алибунар где је отац имао пријатеље. Родитељи су већ у том периоду одабрали Алибунар као место где желе да живе када постану пензионери, вероватно због сентименталних разлога и лепих успомена које их за ово место вежу. Кад сам завршила факултет у Косовској Митровици, решила сам да и ја дођем овамо. У моменту кад сам стигла у Алибунар, пре три године, заиста нисам знала да ли ћу и остати дуже. Нисам овде имала ни пријатеље, ни рођаке, јер наши најближи рођаци живе у Панчеву. На моју одлуку о останку овде највише је утицала могућност запослења која се изненада отворила. Прихватила сам посао, а временом сам стекла познанике, касније и пријатеље, који су ми помогли да се уклопим у ову средину. Сада се у Алибунару осећам као мештанка. Радим овде, стекла сам нове пријатеље и живим један сасвим обичан живот, а колеге са којима сарађујем су дивни и квалитетни људи.

Милена је један од омиљених лекара на територији наше општине. И ако је млада, пацијенти је веома цене и радо јој се обраћају за помоћ и лекарске савете.

М.Н. У свом послу се трудим да својим пацијентима објасним све што треба, а тиче се њихових здравствених проблема. Некад то уме да буде баш тешко, како због разумевања самог здравственог проблема, тако и због комуникације са пацијентима, јер људи су у периоду болести веома осетљиви. Међутим, трудим се, и поред свих потешкоћа, да подигнем на још виши ниво квалитет свог рада, како у смислу пружања помоћи својим пацијентима, тако и у увећању свог знања, користећи иновације и расположиве нове технологије у сфери медицине. То ме покреће и тежим ка променама и побољшању у самом раду. Верујем да су промене битне у свакој сфери живота и важно је да се не стагнира. Млада сам докторка и за сада сви моји планови су везани за посао коме сам посвећена. Искрено се надам и некој специјализацији. Волела бих да та практична знања стекнем негде где бих могла да научим нешто више и ново, како бих касније била од још веће користи својим пацијентима.

Не планирам ништа. Али временом, ако се укаже прилика за неко напредовање, а то укључује одлазак из Алибунара, можда бих и отишла. Мада, навикла сам се на живот у Алибунару. Миран је, а опет има и све институције које су потребне, културна дешавања… Алибунар ми делује као идеално место за заснивање породице и одгајање деце у будућности.

Извор: Oпштина Алибунар