ŽETVA MEDALJA VESLAČA „TAMIŠA“ NA REGATI „VOJVODINA OPEN“

Veslači Tamiša osvojili su 13 medalja na regati Vojvodina Open, održanoj proteklog vikenda na Palićkom jezeru, a koja se ujedno boduje za Prvenstvo Vojvodine u veslanju, navodi 013info. U generalnom plasmanu Veslački klub Tamiš osvojio je drugo mesto, a veslači Tamiša u Pančevo su doneli šest zlatnih, tri srebrne i četiri bronzane medalje.

Internacionalna veslačka regata „Vojvodina Open“ je ovog puta ostala bez internacionalnih gostiju zbog poznate epidemiološke situacije u zemlji i regionu. Uz odličnu organizaciju i dobre vremenske uslove veslači su se borili za titulu šampiona Vojvodine. U izuzetno jakoj konkurenciji, učestvovali su svi veslački klubovi iz Srbije, nastupili su i veslači „Tamiša“ sa, rekordnim brojem, 17 ekipa u svim disciplinama od pionira do seniora.

Žetvu zlatnih medalja počeo je naš proslavljeni reprezentativac Miloš Stanojević koji je dominirao u lakom i teškom skifu kao i u lakom dubl-skulu sa mladim i perspektivnim pančevačkim kadetom Nemanjom Badrljicom. Nemanja je zbiru medalja dodao i srebro u skul-četvercu u kombinaciji sa VK Grafičarem i bronzu u skifu za kadete u najjačoj mogućoj konkurenciji od 18 čamaca.

Pionirski četverac-skul u sastavu Mihajlo Marković,Ognjen Videnov,Petar Perić I Marko Jančikin na svom prvom nastupu u ovom sastavu okitio se zlatnom medaljom.

Prvog dana takmičenja žetvu medalja završili su Martina Gerstner u disciplini skif za pionirke i Bojan Simić u disciplini skif za lake senior sa bronzanim odličijima.

Drugog dana takmičenja, potvrđujući svoj raskošni talenat pionirski dubl-skul u sastavu Mihajlo Marković i Petar Perić nastavili su niz osvajanja zlatnih medalja, ovog puta su se okitili titulom šampiona Vojvodine. U istoj trci učestvovao je pionirski dubl-skul Ognjen Videnov i Marko Jančikin kao druga ekipa i osvojio bronzanu medalju.

Devojke Tamiša u četvercu-skul za pionirke. Marta Stančić, Teodora Dangubić, Anđela Zeng i Martina Gerstner su pokazale svoju borbenost i upornost i osvojile titulu vicešampiona Vojvodine.

Žetvu medalja završili su Miloš Stanojević, Miloš Badrljica, Bojan Simić i Nemanja Badrljica koji su u četvercu za senior osvojili zlatnu medalju.

Ekipu “Tamiša” predvodili su mladi treneri Ognjen Matijević i Ignjat Radovanović koji su uz pomoć prekaljenog asa Miloša Stanojevića, kapitena ekipe, uspeli da naprave izuzetnu takmičarsku atmosferu među veslačima što je rezultiralo sa  neverovatnih 13 medalja.  

Izvor: 013info