ЗИМНИЦУ ЈЕ ВАЖНО ПРАВИТИ НА ВРЕМЕ

Вредне домаћице увелико спремају зимницу. Септембар је на прагу, а припрема зимнице не може да чека. Тегле краставаца, паприке, џема и ајвара већ су на полицама остава многобројних Митровчанки. Оне искусне, кажу, да треба започети на време, како се не би оптеретио кућни буџет.

Велика зелена пијаца у Сремској Митровици у овом периоду одлично је снабдевена сезонским воћем и поврћем, али дугогодишња пракса показује да су и цене тада нешто више.

Најтраженија намирница је паприка. Ње у овом крају има у изобиљу, још ако је из Мачве онда је посебна, а цена јој је од 50 до 80 динара за килограм. После паприке, ту је и парадајз који кошта 80 динара, док џачић свежих краставчића кошта 50 динара по килограму. Плави патлиџан је 60, а љуте фефероне коштају 200 динара за килограм. Оне су најскупље. 

Од сезонског воћа најтраженије је грожђе. Цена и црног и белог је 80 динара. Поред грожђа су и шљиве, по цени од 70 динара. Ценама и понудама на пијаци у Сремској Митровици су углавном сви задовољни, а према речима продаваца, септембар је месец, када се на тезгама очекују најлепши плодови сремских и мачванских ораница.

Извор: РТВ