ЗИМСКА СЛУЖБА У ПРВОМ СТЕПЕНУ ПРИПРАВНОСТИ, УТРОШЕНО 60 ТОНА СОЛИ И АГРЕГАТА

Мирослав Дучић, члан Градског већа за комуналну инфраструктуру и ванредне ситуације, потврдио је да се Зимска служба налази у првом степену приправности и да ће реаговати у случају наредних падавина. Прва интерненција ове сезоне је обављена претходне ноћи, а почела је у недељу, у 20 сати:

-На терен су изашла четири возила, а они су интервенисали на путевима првог и другог приоритета у граду, укључујући и путеве између Кикинде и Банатског Великог Села и саобрачајницу између тог села и суседних Нових Козараца, Зимска служба интервенисала је и између Нових Козараца и Руског Села и Накова и Нових Козараца. Мешавином соли и каменог агрегата посут је пут између Кикинде и Банатске Тополе до раскрснице са државним путем према Башаиду, али и од тог села према Бикачу- навео је Дучић, Према његовим речима, механизација и људство су спремни да реагују уколико дође до погоршања времена и нових падавина, У делокругу Зимске службе је око 120 километара првог и другог приоритета, а посао је поверен фирми “Градитељ НС”:

-Током прве интервенције је потрошено 45 тона соли, али и додатних 15 тона каменог агрегата. На лагеру има стотинак тона соли. У случају потребе, додатне количине соли и каменог агрегата ће се набавити- рекао је Дучић и апеловао на све учеснике у саобраћају да буду пажљиви и вожњу прилагоде зимским условима.

Извор: Град Кикинда