ЖИВОТ СЕ ПОЛАКО ВРАЋА НА ПИЈАЦЕ

Посетили смо данас Лиманску пијацу у Новом Саду која је, као и друге новосадске пијаце, била затворена непун месец дана због епидемије вируса корона. Око 10 сати чини нам се да је веће интересовање купаца него присутност продаваца, иако је приметно да се и продавци полако распакују.

фото: Ненад Карлић

И купци и продавци носе маске а видно је оболежено смер кретања, одн. улаз и излаз. Већа понуда воћа укључујући и јагоде по цени од 500 динара била је само на једној тезги. Слична ситуација је и са сувим воћем и орашастим плодовима, док од поврћа има нешто више зелениша, чак и младих кромпирића. Има нешто резаног, док је понуда саксијског цвећа овог првог јутра, незнатна.

Нешто боље су се организовали продавци у непрехрамбеном делу, а ту је и продавац са кесама за усисиваче, за чију набавку је константно владало велико интересовање на Фб групи Лиманска пијаца. Многа пољопривредна домаћинства из ове ФБ групе, тврде да иако се физички враћају на пијаце, задржаће и доставу робе на адресе купаца чије су поверење у међувремену стекли.

фото: Ненад Карлић

Локали са спољне стране Лиманске пијаце углавном раде, а купци стрљиво чекају да ућу тек пошто претходни изађе из продавнице.

 

 За Војвођанске, текст : В. Раонић;

Фото: Ненад Карлић