„ZLA ŽENA“ NA SREMAČKI NAČIN

Mladi glumci Amaterske grupe „Trupa“ iz Pećinaca, povodom Međunarodnog dana žena, u nedelju su za sve dame premijerno odigrali pozorišnu predstavu „Zla žena“ u Kulturnom centru Pećinci. Predstava je rađena po tekstu drame Jovana Sterije Popovića u režiji Miodraga Maletića, koji se pobrinuo i za scenografiju, a po rečima predsednika Trupe Bojana Naića, pećinačka publika je bila u prilici da oseti palanački malograđanski mentalitet u spontanoj igri glumaca amatera, uz vesele muzičke numere u izvođenju tamburaškog tria.

„Izuzetno sam zadovoljan igrom glumaca, kao i velikom broju gledalaca. Muzičke numere, koje je izvodio tamburaški trio, doprinele su veseloj atmosferi i vraćanju u epohu i mesto dešanja radnje. Da bi premijera bila ovako uspešna, zahvaljujem se i Kulturnom centru na podršci tokom priprema predstave. Ali, pre svega, drago mi je što se nivo naše kulturne svesti diže na viši nivo, zahvaljujući pre svega direktoru ustanove Jovanu Devrnji i što se humanost stanovnika naše opštine ponovo pokazala na delu, jer premijerno izvođenje je bilo i humaniratnog karaktera“ – rekao je Naić, i dodao da je u holu Kulturnog centra bila postavljena kutija za prikupljanje humanitarnog priloga za teško obolelog sugrađanina, kao i da je prikupljeno oko 35 hiljada dinara koji su, nakon premijere, uručeni porodici.

Trupu, koju čine mladi pećinački glumci amateri Aleksandra Opačić, Aleksandar Babić, Miodrag Maletić, Marko Milovanović, Biljana Najić, Jelena Nedeljković i Bojan Naić, nakon premijere očekuje, prema rečima Bojana Naića, još jedno izvođenje u pećinačkog Kulturnom centru ovaj put samo za selektora 5. aprila u okviru takmičenja za plasman na Zonsku smotru amaterskih pozorišnih društava Srema.

Izvor: Opština Pećinci