ZLATO I MEĐU SENIORIMA

Postalo je uobičajeno da se mladi član Tekvondo kluba Zmaj iz Pećinaca, Stefan Marković (2002. godište), sa svakog takmičenja vraća sanovom medaljom – najčešće zlatnom. Proteklog vikenda u Beogradu je održano Prvenstvo Srbije za mlađe seniore (do 21 godine), na kojem se Marković okitio zlatnom medaljom u kategoriji do 54 kilograma.

„Do zlatne medalje sam došao posle pobeda 8:4 nad Zoranom Kokezom (TK Šabac)i 23:10 nad Nikolom Cvetićem (TK Feniks, Beograd). Iako sam se u toku treće runde poslednjeg meča povredio, ipak sam uspeo da na kraju meča povećam prednost i okitim se zlatom. Ovo mi je prvo takmičenje u seniorskoj konkurenciji, u kojoj sam bio ubedljivo najmlađi“ – kaže Stefan.

Stefanov trener Borislav Krstić, kaže da Stefan nastavlja kontinuitet sjajnih rezultata.

„Ovim uspehom približio se na korak od kvalifikacija za Prvenstvo Evrope i svi se nadamo da će pećinačku opštinu uskoro upsešno predstavljati i na međunarodnom nivou“ – optimista je Krstić.

Stefan Marković je u decembru prošle godine dobio i godišnju nagradu Sportskog saveza „Razvoj sportova“, kao najbolji sportista junior u pećinačkoj opštini u 2017. godini.

Izvor:Opština Pećinci