ЗЛАТО И СРЕБРО ЗА САВАТЕ БОКС КЛУБ „РУМА“

У недељу 12. маја, у Обреновцу на Првенству Србије у сениорској конкуренцији у асу саватеу, спортисти Савате бокс клуба „Рума“ Марко Видаковић и Александар Дикић освојили су златну и сребрну медаљу.

Марко Видаковић је у категорији до 85кг за сениоре у полуфиналу убедљиво победио Димитрија Игњатовића, а у финалу Драгомира Симоновића из Савате клуба „Горан Остојић“ Београд и освојио златну медаљу у својој категорији. Како је ово било уједно и изборно такмичење за Европско првенство у Ђенови за сениоре у асо саватеу које се одржава у октобру ове године, Марко се тиме пласирао као потенцијални члан репрезентације за ово велико такмичење. Пре тога очекује га и наступ на Балканском првенству у Врахатиу, код Атине.

Александар Дикић је освојио сребрну медаљу у сениорској конкуренцији у апсолутној категорији +85кг. У полуфиналу је победио домаћина Луку Остојића из Обреновца, а у финалу изгубио од Јована Икића из СК „Војводина“ Нови Сад, бившег јуниорског првака света и нашег дугогодишњег репрзентативца у саватеу.

Ово су добри резултати у сениорској конкуренцији у асу саватеу и пласман у сениорску репрезентацију који смо остварили ће много значити за наш клуб, изјавио је тренер клуба Миодраг Ракић.

„Да се потсетимо да имамо још пет репрезентативаца из нашег клуба за Јуниорско светско првенство у Будимпешти у јулу месецу у асу саватеу, а то су: Јована Касап до 65кг, Николина Касап до 60кг, Јована Мирчетић до 56кг, Петар Јованов до 60кг и Никола Божић до 65кг као и једну репрезентативку у кадетској конкуренцији на Светском КУП-у за кадете који се одржава у исто време у Будимпешти.  Укупно 7 наших спортиста биће у репрезентацији Србије ове године и то је највећи успех нашег клуба до сада“, рекао је Ракић.

Савате бокс клуб „Рума“ је и ове године треа за редом убедљиво првак државе у укупном пласману након одржана три првенства Србије  и презадовољни смо резултатима и успесима наших спортиста који су сви са територије Општине Рума.

Покровитељ рада Савате бокс клуба „Рума“ је Општина Рума и Савез спортова Општине Рума који обезбеђује средства за рад и салу за тренинге у Спортском центру Рума и захваљујући томе чланарина се не наплаћује, а бесплатни тренинзи се одржавају понедељком, средом и петком у две групе од 20 до 22 сата.

Извор: Општина Рума