ЗНАЧАЈНА ПОДРШКА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

Локална самоуправа сваке године издваја значајна средства за субвенционисање пољопривредне производње , а ове године из буџета града издвојено је 15,2 милиона динара за ту намену. Јавни позиви за доделу средстава расписани су јуче, истакао је Далибор Оличков, руководилац Одсека за пољопривреду приликом посете пољопривредном газдинству Степанов у Иђошу.

– Град Кикинда јуче, 8. априла, расписао је нових 16 позива подршке. Субвенционисаће се све мере за које су пољопривредници исказали интересовање. Ту спадају осигурање усева чему је придодато осигурање животиња, кредитна подршка, набавка нових садница, бушење бунара, набавка система кап по кап. Набавка конструкција за пластенике и фолија су нове мере, а међу најзанимљивијима је мера подршке младима у руралним подручијима – истакао је Оличков.

Газдинство Степанов конкурисало је за средства на конкурсу града прошле године и одобрено им је 100.000 динара за куповину дробилице, машине за уситњавање отпада које остане по завршетку резидбе.

– Машина нам је велика помоћ. Виноградари имају проблем са остацима након орезивања, а ова машина сво грање претвори у штапићасту форму која се користи као органско ђубриво или огрев – рекао је Богдан Степанов.

Све информације могу се наћи на сајту града Кикинде или лично у канцеларијама 70 и 71 Градске куће.

Извор: Град Кикинда