ZNATNO UNAPREĐENA FUNKCIONALNOST OBJEKTA

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji zgrade osnovne škole u Karlovčiću ulaze u samu završnicu. Kako je tokom obilaska radova predsednika Privremenog organa opštine Pećinci mr Željka Trbovića informisao šef gradilišta Miloš Radisavljević, objekat bi u potpunosti trebao da bude završen i useljen do početka školske godine.

„Zbog pandenije smo imali problema sa isporukom materijala, ali snalazimo se i radovi manje-više teku kako je i predviđeno. u okviru radova na rekonstrukciji kompletno su zamenjene sve instalacije – vodovod, grejanje i kanalizacija, kao i elektroenergetske instalacije i instalacije slabe struje. Objekat je u potpunosti obnovljen. Ostali su bukvalno samo zidovi i temelji, a čak su i delovi temelja popravljeni“ – rekao je Radisavljević.

Predsednik Trbović je naglasio da je u okviru projekta vrednog 90 miliona dinara, objekat dobio ne samo potpuno novi izgled, već mu je značajno unapređena i funkcionalnost.

„Prostor je tokom rekonstrukcije u značajnoj meri prilagođen potrebama učenika i nastavnog kadra. Ugrađeno je centralno grejanje na pelet sa kotlom velike snage, a utrošak energije će biti višestruko smanjen izolacijom i zidova i tavanskog prostora. Škola je prilagođena i osobama sa invaliditetom, pa su tako na svim ulazima izgrađene pristupne rampe, a opremljeni su i toaleti prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom“ – izjavio je Trbović i podsetio da je osnovna škola u Karlovčiću bila u jako lošem stanju, jer u nju decenijama nije ozbiljnije ulagano.

Izvor: Opština Pećinci