ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ ОБИШЛА РАДОВЕ НА ПУТУ ВРБАС – КУЛА

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић посетила је данас Врбас и обишла радове на рехабилитацији државног пута Врбас – Кула. Пројекат вредан скоро пет милиона евра требало да буде завршен у новембру ове године, најавила је Михајловић.

„У питању је пут који повезује два округа и који ће допринети не само бољем квалитету живота грађана, већ ће обезбедити долазак нових инвестиција. Основ привредног развоја су инфраструктура и добри путеви. Веома важна саобраћајница не само за овај крај, већ и целу Србију, брзе саобраћајнице од Сомбора до границе са Румунијом, за коју се припрема пројектна документација. Процене су да ће овај пројекат коштати око 800 милиона евра, скоро као Коридор 10. Због стабилног буџета Владе издвојили смо милијарде динара за одржавање путева и то ћемо наставити да радимо упркос проблемима које је епидемија корона вируса условила“, рекла је Михајловић. Заједно са потпредседницом Владе радове су обишли и директор „Путева Србије“ Зоран Дробњак, те председници општина Врбас и Кула Милан Глушац и Дамјан Миљанић.

Михајловић је најавила и да ће у наредном периоду обићи сва градилишта у Србији, како би захвалила свима који су радили у време епидемије.

Председник општине Врбас Милан Глушац подсетио је на низ важних пројеката којим се последњих месеци инфраструктура града значајно поправила.

„Добра сарадња са Владом Србије и потпредседницом Зораном Михајловић, и уз подршку Александра Вучића, председника Србије, резултирала је добрим пројектима за општину Врбас. Недавно смо завршили рехабилитацију пута Врбас – Србобран, која је вредна 400 милиона динара, а сада обнављамо веома фреквентну деоницу од Врбаса до Куле, која спаја два округа. Завршетком реконструкције обезбедићемо бољу повезаност и повећану безбедност у саобраћају. Осим ових пројеката, уз подршку надлежног министарства налазимо се и у реализацији пројекта унапређења водоснабдевања у селима општине Врбас. Имамо прилику да улагањем 4,1 милиона евра решимо овај проблем и унапредимо квалитет живота. За нас је важан и пројекат изградње брзе пруге Београд – Будимпешта, која пролази кроз Врбас. Све су то докази да се у општину Врбас значајно улаже, налазимо се на атрактивној локацији са доста компаративних предности, а додатним улагањем у инфраструктуру унапређујемо живот свих грађана и постајемо још интересантнији за инвеститоре“, рекао је Глушац.

Директор „Путева Србије“ Зоран Дробњак истакао је да се између Врбаса и Куле реконструише деоница дуга 10 километара, као и да следи реконструкција пута Врбас – Фекетић, дужине 9,5 километара, која је вредна 3,2 милиона евра. „У Србији се ове године ради рехабилитација 450 километара путева. Средства су обезбеђена из кредита Светске банке и Европске инвестиционе банке. Поред брзе саобраћајнице која ће спојити Бачки Брег на мађарској граници, и Наково на румунској, на чијој документацији радимо, припрема се и пројекат рехабилитације пута Сомбор – Кула, који ће коштати око 10 милиона евра“, рекао је Дробњак.

Извор: Општина Врбас