„ЗРАЦИ КУЛТУРЕ“ ДОДЕЉЕНИ ПЕТРУ КУРМАНУ И СНЕЖАНИ ДАВИДОВИЋ

Уочи новогодишњих празника  синоћ је у Кули одржана свечаност на којој су додељене награде „Зраци културе“  за значајне резултате у стваралачком и организационом  раду и ширењу културно – просветне делатности у општини Кула. Овогодишњи добитници су  Петар Курман из Куле, дугогодишњи просветни радник и културни посленик у Културно уметничком друштву „Иван Сењук“ и  Снежана Давидовић, галериста у Ликовној галерији Културног центра Кула. Награде је уручио Миладин Чепић, глумац аматер и члан Комисије за доделу награде „Зраци културе“ Културно просветне заједнице. Најпрестижнију награду у области кулуре традицононално додељује Културно – просветна заједница општине Кула.

Петар Курман  каже да је је био изненађен када су му рекли да је добио награду али да је срећан јер је ова награда дошла као круна његовог вишедеценијског рада у просвети и култури. Он је свој радни век провео као учитељ нижих разреда у ОШ „Иса Бајић“. Своју свестраност и посвећеност култури показао је и личним примером пишући сценарија за представе на украјинском језику.

Више од две деценије галериста, ликовни стваралац аматер са прегршт награда и похвала Снежана Давидовић се захвалила на овом престижном признању. Подсетимо да је Снежана Давидовић своја дела приказала на 23 самосталне изложбе. Учествовала је на бројним ликовним колонијама хуманитарног карактера, а део је и позоришног ансамбла Културног центра Кула.

За добар угођај и пријатну атмосферу  су се побринули  песник Милош Галетин из Новог Бечеја, Страхиња Галетин, музичар и Срђан Бојић, композитор. Љубитељи поезије и музике су уживали у занимљивом  музичко –  поетском програму, који је  одржан је  у концертној сали Школе за основно музичко образовање, уз поштовање свих  превентивних мера.

Извор: Општина Кула