ZRENJANIN – “BANATSKA BAJKA – LETO U GRADSKOJ BAŠTI”

Manifestacija Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti održava se  i ove godine, po drugi put, od petog juna do 19. avgusta 2018. godine. Organizatori su Kulturni centar Zrenjanina, Turistička organizacija i IP Media 023 uz podršku Grada Zrenjanina.  U toku leta, od utorka do nedelje u planu je čak 66 programa namenjenih svim generacijama. Programi su tematski podeljeni i počinjaće od od 20h, sem dečijih.

Utorak je rezervisan za vinske priče i muziku sa malim izletima u vidu gostovanja Mirjane Barjkatarević, popularne ženske spisateljice i Nastupa “Gradnuličkih bisera”. Gostovaće udruženja vinara i vinogradara iz Araca, Orlovata, Mužlje, Zrenjanina, Kleka, Taraša kao i gosti sa strane.  Srede su rezervisane za multimedijalne programa i predstavljanja umetnika, književnika, kulturno umetničkih društava, biće i modnih modne revija, rokenrol bendova i festivala poput Rock Village iz regiona Banata. Imaćemo i pozorišnu predstave i gostovanja udruženja.  Četvrtak je predviđen za dečije programe, radionice, predstave i razne prezentacije.  Petkom ćemo ugostiti Turističke organizacije iz Srbije koje će se predstaviti svojim programima i ponudama. Subotom će biti organizovani koncerti zabavne i evergrin muzike a  nedeljom će se predstaviti naseljena mesta iz Banata i gosti .

 Napomena: U slučaju kiše, lošeg i nestabilnog  vremena, program zakazan za taj dan će biti otkazan ili će se održati u Baroknoj sali Gradske kuće.  Predstavljanje u Baroknoj sali je predviđeno za programe koji se održavaju petkom i nedeljom –kada se predstavljaju  naseljena mesta i gostujuće Turističkih organizacija.

 Ulaz na sve programe je besplatan.

 

PROGRAM BANATSKA BAJKA do 15.7.2018. god.

 

Utorak, 10. jul

Vinsko veče – predstavljanje Klub vina iz Zrenjanina uz prateću muziku benda “Francuska sobarica” – 20 časova

Sreda, 11. jul

Predstavljanje RNR Zone Lazarevo i gostovanje pesnika i pesnikinje – Vukašina Vujičića i Ljiljane Jurić – 20 časova

Od 22h – projekcija filma: “Burek” (Srbija, Grčka, SAD, 90’) Žanr: komedija;

Reditelj: Vladan Nikolić; Uloge: Sergej Trifunović, Branislav Trifunović i dr.

“Burek” je komedija koja govori o ekonomskoj krizi. Na veoma originalan i duhovit način, glumci iz Grčke, Srbije, Amerike i sa Kipra, kroz priču predstavljaju svako svoj narod, što i čini srž ovog filma. U svemu tome, svako od tih likova upoznaje nekog novog ko mu menja život a upoznali su se na porciji bureka.

Četvrtak, 12. jul

Radionice Centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju – CEKOM – 19 časova –

Petak, 13. jul

Nastup UG “Banatske gajde” – program pod nazivom “Šorom sredom” – 20 časova –

Subota, 14. jul

Nastup KUD “Pionir”– 20 časova

Nedelja, 15. jul

Program: “To smo mi – Biljana i Mika sa prijateljima”. Program Biljane Dimitrijević Martinov i Milorada Martinova – Klub za starija i odrasla lica Zrenjanin – 20 časova