ЗРЕЊАНИН БИО ДОМАЋИН ПРВЕ ОЛИМПИЈАДЕ СПОРТА ПЕНЗИОНЕРА ВОЈВОДИНЕ – УЧЕСТВОВАЛЕ 22 ЕКИПЕ ИЗ УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА ИЗ ВОЈВОЂАНСКИХ ГРАДОВА И ОПШТИНА

Градско удружење пензионера „Зрењанин“ било је домаћин прве Олимпијаде спорта пензионера Војводине која је одржана у спортској хали „Медисон“, а на том такмичењу учествовале 22 екипе из удружења пензионера из војвођанских градова и општина. 

Организаторе и госте поздравио је и пожелео им добродошлицу и лепо дружење градоначелник Зрењанина Симо Салапура, у Хотелу “Војводина” где је организована подела спортских награда, изложба слика са ликовне колоније и читање награђених књижевних награда и кратак културн – уметнички програм.

Председник Градског удружења пензионера Зрењанин Славко Шућуревић захвалио је Граду и градоначелнику на подршци. Истакао је да је његова жеља била да се после мањих општинских, окружних и такмичења на нивоу Баната организује и олимпијада Војводине у нашем граду.

– Та жеља проистекла је из неколико разлога, а најпре што је бављење спортом од великог значаја за нас који живимо треће доба, али и због тога што долазе до изражаја и остале способности пензионера – рекао је Шућуревић.

Како је навео, у овом такмичењу учествовале су екипе из неколико градова и општина из Војводине и да је поред спортског организован и забавни део дружења што је својеврсни облик испуњавања жеља пензионера.
– После спортских такмичења имаћемо и мало дружење уз музику, а биће наравно и разговора, размене искустава о томе шта и како одбори раде будући да сваки од њих има своје специфичности – рекао је Шућуревић.

Извор: Град Зрењанин