ЗРЕЊАНИН: ОД СУТРА ПОНОВО РАДЕ ЗРЕЊАНИНСКЕ ПИЈАЦЕ, ПРОДУЖАВА СЕ РАД ПРОДАВНИЦА

Новом одлуком градоначелника Зрењанина Чедомира Јањића, а у складу с јучерашњим одлукама Владе Републике Србије, од сутра, 22. априла, поново могу да раде све пијаце у граду. Уз обавезно поштовање прописаних мера сигурности, пијаце ће радити радним данима од 07-15 часова, а за дане викенда када то буде могуће у складу са одлуком Владе Србије. 

Данашњом одлуком градоначелника рад кол-центра у Градској управи остаје у периоду од 07-16 часова радним данима, а дежурства и продужени рад у месним заједницама од 07-15 часова. 

Одлуком је дефинисано и ангажовање припадника Пољочуварске службе града Зрењанина за обезбеђење и контролу поделе средства за дезинфекцију на локацијама у граду на којима су постављене цистерне. 

Радно време трговинских малопродајних објеката није у ингеренцији Градског штаба за ванредне ситуације, али ће Привредна комора Србије препоручити Министарству државне управе и локалне самоуправе и Влади Србије да радно време продавница већ од данас буде продужено до 17 часова. Претпоставља се да ће се највећи број објеката томе брзо прилагодити, а један од највећих трговинских ланаца у Зрењанину, ПерСу маркети, већ је објавио на свом фејсбук профилу да ће од данас његове продавнице бити отворене до 17.30 часова. 

Извор: Град Зрењанин