ЗРЕЊАНИН: У ТОКУ ПАКОВАЊЕ 15 ХИЉАДА ПАКЕТА ПОМОЋИ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ СА НИЖИМ ПРИМАЊИМА И СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ СУГРАЂАНЕ

У хали спортова “Медисон” у току је паковање пакета помоћи у намирницама за пензионере са територије Града Зрењанина који имају месечна примања мања од 30 хиљада динара, као и за социјално угрожене суграђане. Према евиденцијама филијале у Зрењанину Фонда за пензијско-инвалидско осигурање и Центра за социјални рад града Зрењанина, таквих наших суграђана је око 15 хиљада и толико се пакета и припрема. 

Пакети ће садржати основне животне намирнице и средства за личну хигијену, које су обезбедили Град Зрењанин и различити донатори. С обзиром да се ради о великим количинама робе, у акцији сортирања и паковања учествују и тимови волонтера организације Црвеног крста, јединица цивилне заштите, Спортског савеза града Зрењанина и спортиста, као и запослених у Јавној установи “Спортски објекти”.

Координацију читавог посла обавља градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, који је у сталном контакту са свим сарадницима, а за реализацију у самој хали задужен је кабинет градоначелника. Градоначелник је овим поводом рекао да Град Зрењанин брине о својим најугроженијим суграђанима и још једном их позвао да остану у својим домовима, да се придржавају свих мера заштите у борби против коронавируса и да ће им помоћ коју град припрема стизати на кућне адресе. 

Простор хале спортова припремљен је према свим прописаним мерама заштите, врши се дезинфекција, ангажована је чуварска служба и обезбеђен видео-надзор. Донатори су обезбедили и намирнице за волонтере који су свакодневно ангажовани.

Дистрибуција пакета помоћи вршиће се путем кризних штабова у свим месним заједницама, на основу достављених спискова, а помоћ ће на кућне адресе пензионера и социјално угрожених суграђана достављати волонтери који су и сада на терену. Дистрибуција ће почети по пристизању и паковању свих намирница које су садржај пакета, а очекује се да то буде у наредних неколико дана.  

Извор: Град Зрењанин