ЗУРАБ ДАТУНАШВИЛИ СВЕТСКИ ШАМПИОН У РВАЊУ – ЧЕСТИТКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЗРЕЊАНИНА

Зураб Датунашвили, рвач зрењанинског “Пролетера” и репрезентативац Србије, освојио је титулу светског шампиона у категорији до 87 кг, на такмичењу одржаном у главном граду Норвешке, Ослу. 

 У финалној борби Датунашвили је убедљивим резултатом 9:1 савладао противника из Белорусије, Кирила Маскевича. На путу до финала био је бољи од Руса Алирзаева 4:3, Грузијца Гобазеа 2:1 а у полуфиналу Данца Бисултанова 5:1.

На трећој медаљи освојеној ове године на највећим међународним такмичењима честитку му је упутио и градоначелник Зрењанина Симо Салапура. 
– У име Града Зрењанина, Европског града спорта, и у своје лично име упућујем ти најсрдачније честитке на освојеној титули светског шампиона, круни твоје блиставе овогодишње сезоне. У Србију и Зрењанин донео си светско и европско злато и олимпијску бронзу и на најбољи могући начин још једном потврдио сопствену високу класу и изузетан стручни рад у рвачком клубу “Пролетер” и репрезентацији Србије. Твоји домети и резултати могу да служе као пример свима који желе да се баве било којим спортом, а цео спортски Зрењанин поноси се тобом – истакао је градоначелник Зрењанина. 

 На великом успеху Датунашвилију су, између осталих, честитке упутили и председник Србије Александар Вучић и министар омладине и спорта Вања Удовичић. 

 Занимљиво је да је ова медаља Зураба Датунашвилија стота медаља српских рвача на великим такмичењима. Такође, у Ослу је председнику Рвачког савеза Србије, нашем суграђанину Жељку Трајковићу, уручена застава Светске рвачке федерације, јер ће домаћин наредног светског шампионата бити наша земља.  

Фото: Рвачки савез Србије

Извор: Град Зрењанин