100 МЕДАЉА У ТРИ ГОДИНЕ ЗА ДЕВОЈЧИЦУ ИЗ ВОГЊА

Анита Полик, једанаестогодишња девојчица из Вогња, суверено влада некада древном вештином, данас све популарнијим олимпијским спортом – стреличарством.

Ученица шестог разреда румске ОШ „Вељко Дугошевић“ је у последње три године освојила невероватних 100 медаља на домаћим и међународним такмичењима највишег ранга, а готово по правилу оне су увек оне најсјајније.

Анита је вишеструка државна првакиња, која држи националне рекорде у више олимпијских категорија стреличарства. Колико је убедљива на домаћој, велика нада српског стреличарства, показује и чињеница да се у њеној колекцији од више десетина освојених медаља, налази само једна која није златна.

Сјајан почетак каријере Анита је остварила и на међународној сцени. Она је тренутна вицепрвакиња света и Европе у дисциплини 3Д стреличарство.

Анита се стреличарством бави од своје пете године, тренира у Вогњу, у СК „Теодор Аврамовић Тицан“, а тренери су јој Мирјана и Фрања Полик (9-ти на свету у категорији инстинктивни лук), такође освајачи прегршт медаља.

За стреличарство не постоје старосне баријере, оно је намењено свима, деци, младима, старијима, а за овај витешки спорт од пресудног су значаја смиреност, стрпљење, упорност и концентрација.

Вогањски клуб броји 24 члана, резултатима тренутно предњаче Милена Гроздановић, Станко Зељајић, Мирјана Полик, Мирослав Марчић, Габриел Береш, а сви они који желе да се опробају у традиционалном стреличарству, 3д стреличарству или имитацији лова луком и стрелом су добродошли.

Заинтересовани грађани се могу пријавити на број телефона: 064/281-83-02.

Извор: Општина Рума