НА 42. САЈМУ ПЕРАДАРСТВА, У ГРАДСКОЈ ХАЛИ „МОСТОНГА“ ИЗЛОЖЕНО ВИШЕ ОД 4.000 СИТНИХ ЖИВОТИЊА

Данас је, у  Градској хали „Мостонга“, отворен 42. Сајам перадарства. Сајам перадарства традиционално организује Друштво одгајивача ситних животиња „Сомбор 1871“, уз подршку локалне самоуправе, Министарства пољопривреде  и  бројних  спонзора.

Отварању сајма присуствовали су: Ненад Катанић, помоћник министра Министарства пољопривреде, прим. др Зоран Парчетић, председник Скупштине града Сомбора, Игор Громиловић, председник Савеза одгајивача ситних животиња Србије и  бројни посетиоци – љубитељи ситних животиња.

фото: сомбор.рс

Сајам перадарства је отворио помоћник министра пољопривреде  Ненад Катанић,  који се захвалио организаторима који су уложили напор да више од 3.000 експоната буде изложено у Сомбору.

„Министарство пољопривреде  ће  настојати да ову манифестацију помогне финансијски и у организацији“, казао је Катанић и честитао организаторима што су успели да на сајму буде изложен већи број европских и светских шампиона.

Организаторима се захвалио и председник Скупштине града Сомбора прим. др Парчетић који је истакао да је Међународни сајам перадарства у Сомбору највећа манифестације ове врсте у овом делу Европе.

Сајам ће за посетиоце бити отворен и 27. и 28. јануара, када се у 13.00 часова затвара.

Извор: Град Сомбор