64. РЕПУБЛИЧКИ ФЕСТИВАЛ АМАТЕРСКИХ ПОЗОРИШТА СРБИЈЕ ОД 16. ДО 24. ЈУНА У КУЛИ

Од 16. до 24. јуна 2023. године у Кули ће, по 64. пут, бити одржан Републички фестивал аматерских позоришта Србије.

Овогодишњи Фестивал почеће у петак, 16. јуна,отварањем изложбе у Ликовној галерији од 19 часова, након чега ће, од 19.30, бити уприличена церемонија отварања Фестивала. Од 20 часова публици ће се представити Аматерско позориште ,,Хранислав Драгутиновић“ из Прокупља, са представом ,,Сумњиво лице“, Бранислава Нушића, у режији Милана Инића Трше.

У суботу, 17. јуна, од 20 часова, наступиће Позориште ,,Драгољуб Милосављевић Гула“, са представом ,,Путујуће позориште  Шопаловић“, Љубомира Симовића, у режији Милоша Јагодића.

У недељу, 18. јуна, такође од 20 часова, Драмски студио младих из Бечеја извешће представу ,,2:14“, Давида Пакеа, у режији Игора Павловића.

У понедељак, 19. јуна, у исто време, публици ће се представити глумци Центра за културу ,,Масука“ из Велике Плане, са представом ,,Чудо у Шаргану“, Љубомира Симовића, у режији Дејана Цицмиловића.

Нешто раније тог дана, од 11 часова, деца из Драмске секција ОШ ,,Вељко Влаховић“ и КУД Крушчић извешће представу ,,Ружно паче“, Х.К. Андерсена, у режији Мирјане Баџе, која им је донела треће место на 65. Смотри сценског стваралаштва деце Војводине, ,,Мајски сусрети“.

У уторак, 20. јуна, од 20 часова, позориште ,,Јанко Веселиновић“ из Богатића, публици ће се представом ,,Црна кутија“ Ане Ђорђевић, у режији Иване Терзић.

У среду, 21. јуна, такође од 20 часова, Студио Глуме – Театар 011 из Београда извешће представу ,,Вечерња ружа“, Владе Арсића, у режији Наташе Радоњић.

У четвртак, 22. јуна, у исто време, публици ће се представити домаћини – Културни центар Кула, представом ,,Чежња за супер поврћем“, Мјуреја Шизгала, у режији Драгана Остојића.

У петак, 23. јуна, од 20 часова, Словачко позориште ,,ВХВ“ СКУД-а ,,Херој Јанко Чмелик“ из Старе Пазове извешће представу ,,Ковачи“, Милоша Николића, у режији Александера Бака.

Последњег дана, 24. јуна од 20 часова, биће саопштени резултати фестивала и у част награђених изведена београдска представа ,,Све о женама“, Мира Гаврана, у режији Мирјане Карановић.

Улаз на све представе је бесплатан.

Извор: Општина Кула