ALICE IN WONDERBAND – NASTUPI U NOVEMBRU

Predstava „Kiss“ u novembru gostuje u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu (12. 11. u 20.30 h, kamerna scena) i na festivalu za decu „Plesni zbirkus“ (30. 11. u Filodramatici) u Rijeci. Sem predstave, riječki mališani će imati prilike da se oprobaju i u radionici telesnih perkusija „Telo kao instrument“.

U okviru vojvođanske turneje nastupali smo u Narodnom pozorištu Sombor, Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, Kulturnom centru u Apatinu i Pozorištu „Deže Kostolanji“ u Subotici.
U novembru počinju probe novog projekta, dečije predstave po Ezopovoj basni „Cvrčak i mrav“, u produkciji Gradskog pozorišta Bečej i Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade, Bačka Palanka. Režiju će potpisati Sonja Petrović, dramatizacija će biti poverena Fatmi Kećeli, a pokret će kreirati Marko Stojanović. Muziku za predstavu će komponovati i izvoditi, kao i biti protagonisti predstave, Alice in WonderBand: Ana Vrbaški i Marko Dinjaški. Radujemo se premijeri krajem 2019. godine!

RADIONICE

Škola ritma „Detlići“ počela je sa radom u Novosadskom dečijem kulturnom centru (Radnička 20). Marko Dinjaški poziva svu decu da se pridruže njegovom ritmičkom jatu, utorkom i četvrtkom od 18.30 do 19.30 h. Najavljujemo ciklus besplatnih radionica za mlade i odrasle u Novom Sadu u decembru. Više informacija uskoro.

Radionica „Telo kao instrument“ je realizovana u saradnji sa zrenjaninskim CEKOM-om i udruženjem Kultur Kick na festivalu Novi prostori #1.8. Hvala Kulturnom centru Zrenjanina na podršci.

Ostvarili smo sjajnu saradnju sa Hrvatskom udrugom za coaching na konferenciji Prozor u coaching koja se održala u Zagrebu. Doprineli smo programu radionicom „Telo kao instrument“.

 

MUZIKA

 1. novembra nas očekuje premijera radio emisije „U šumu“ na programu Radio Beograda u seriji Radionica zvuka, čiji su autori Alice in WonderBand i rediteljka Marija Krstić. „U šumu“ je svita za telo i glas u šest zvučnih slika:
  1) Gradska vreva
  2) Šumska intima
  3) Jutro na livadi
  4) Izletnici (grad napada)
  5) Oluja
  6) Šumska harmonija

  Radionica zvuka „U šumu!“ je priča o mladom paru, koji utočište od gradske buke i haosa pronalazi u šumi i opredeljuje se za život u prirodi. Ipak, šuma nadomak grada je ugožena dolaskom izletnika na roštilj, koji prave buku i za sobom ostavljaju smeće. Priroda se brani olujom, proteruje izletnike i, makar na kratko, ponovo zavlada mir.

  Reportaža „Telo kao instrument“ u okviru emisije „Govori da bih te video“ Radio Beograda 2 rediteljke Marije Krstić je nagrađena trećom nagradom na Festivalu INTERFER u Beogradu.