АСФАЛТИРАЊЕ ПЛАНИНСКЕ УЛИЦЕ – СЛЕДИ ОБНОВА ДОМА ВОЈСКЕ, ИЗГРАДЊА ВРТИЋА И УРЕЂЕЊЕ ДВЕ УЛИЦЕ КОЈЕ ТО ДУГО ИШЧЕКУЈУ

Грађевинска сезона у Руми је у пуном јеку. На неколико локација изводе се радови на унапређењу путне инфраструктуре, који ће донети и већој безбедности у саобраћају. Председник Општине Рума Слађан Манчић обишао је данас радове на реконструкцији дотрајалог коловоза у Планинској улици у Руми.

Део Планинске улице је био у доста лошем стању. Занимљиво је да нико, до сада, није инсистирао да се она уради, случајним проласком кроз њу смо видели да је реконструкција неопходна. Асфалтира се нешто мало преко 350 метара улице, ширине три метра, у оквиру уговора о текућем одржавању путне инфраструктуре„, изјавио је председник Манчић и напоменуо да је из истог уговора пре неки дан финансирано и асфалтирање готово 3.000 квадратних метара службеног паркинг простора испред Полицијске станице Рума.

Евидентно је да се у овом моменту на територији наше општине доста ради на путној инфраструктури. Држава завршава магистрали пут Јарак и Хртковци, очекујемо и да почне и реконструкција пута од Путинаца до Руме, а надам се и од Руме ка Сремској Митровици. Ми у Руми приводимо крају радове у улицама 15.мај и 15. август. После се машине селе у Витојевце, Грабовце и Платичево. Геометри су већ размерили и крак улице између Железничке и Гробљанске, тај тендер је завршен, улица није дугачка, има пет шест кућа„, казао је први човек румске локалне самоуправе и додао да ће ускоро кренути радови на обнови Дома војске, уређењу Добровољачке улице, те да су кренули земљани радови на изградњи новог вртића „Коцкица 2“.

Извор: Општина Рума