АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦЕ ПЕТЕФИ ШАНДОРА У НИКИНЦИМА

– Готово 90 милиона динара биће издвојено у овој години за реконструкцију постојеће путне инфраструктуре у нашој општини и ту је искључиво реч о општинским буџетским средствима уложеним кроз текуће одржавање. Ако се у то урачунају и средства за реконструкцију или изградњу нових улица и путева у румској општини, које Општина самостално или уз подршку виших нивоа власти издвајала, долазимо до значајне цифре од преко 2 милиона евра уложених ове године у унапређење путне инфраструктуре у нашој општини, изјавио је Слађан Манчић,председник Општине Рума, приликом данашњег обиласка радова на асфалтирању улице Петефи Шандора у Никинцима.

Радови у Никинцима се завршавају данас, а асфалтира се укупно 800 метара улице у ширини од 4 метра.

„Ова улица никада није имала асфалт, биле су бетонске плоче. Вода се задржавала, у зимском периоду било је проблема са чишћењем снега, механизација је ударала у састав плоча. На захтев Месне заједнице радимо ову улицу и за њу смо издвојили 5.272.000 динара. Сутра ће се радити и паркинг простор у центру села за шта смо обезбедили 970.000 динара. То је нешто што је приоритет у овом моменту МЗ Никинци, а ми настављамо да радимо као што смо радили читаве године у смислу улагања у путну инфраструктуру“, рекао је Манчић нагласивши да ће се сваки лепи дан до краја године искористити за инфраструктурне радове, а да ускоро креће асфалтирање у још два села румске општине.

„После Никинаца врло брзо ћемо имати асфалтирање у Витојевцима, затим у Доњим Петровцима где ћемо такође радити пут ка гробљу који никад није урађен. На равномеран начин улажемо средства како у градске месне заједнице тако и у сеоске“, оценио је Манчић.

Сами мештани улице Петефи Шандора поздрављају радове и истичу да су они били више него неопходни.

„Страшни услови су били, поготово зими. Улица је била неравна, није могао снег да се очисти, деценијама је тако стајала и пропадала. Рупа до рупе, водолеж, блато… Ови радови су за нас спас“, сагласни су Никинчани Илија и Ана Гудељевић.

Велимир Милић, председник МЗ Никинци, наглашава да је уз помоћ Општине Рума урађено много за село.

„Општина је показала одговоран однос, чим су добили наш захтев ребалансом су предвидели додатна средства да се санира ова улица. Такође, пре месец дана смо санирали санитарни чвор у Дому омладине и за то је издвојено 398.000 динара са ПДВ-ом. Радимо и уређење Дударе, шуме поред гробља, ставили смо бандере за расвету. Следе радови у центру села на паркингу и проширењу асфалта до аутобуског стајалишта“, казао је Милић.

Извор: Општина Рума