AUTOMOBILIZAM: PANČEVCI NAJBOLJI NA PRVOM NOĆNOM AUTOSLALOMU

Proteklog vikenda vožena je prva noćna Autoslalom trka  na svima dobro poznatu karting staza Adu Huja, navodi 013info. Odluka organizatora da se ova trka vozi noću bio je pun pogodak. Mnogobrojna publika uživala je u majstorijama preko 70 takmičara i zemlje i regiona. Mladi klub iz Pančeva  AMSU Fanatik osvaja prvo mesto u konkurenciji klubova zahvaljujući odličnim pojedinačnim rezultatima. Osamnaest predstavnika našeg kluba bilo je rasporedjeno u 7 klasa.

 U klasi 1 Milan Djordjijevski bio je nadomak podijuma vodeća četvorka vozila se u istoj sekundi u klasi 2 Zoran Maletin posle silnih pehova pred samu trku Njegova Toyota MR2 otkazuje poslušnost pa u pomoć uskače klubski kolega Mihaila Krčadinca i kao dupli vozač stiže do trećeg mesta za volanom Citroena C2 VTS. Pored njih u istoj klasi debituje mladi Fanatik Jovan Marić.

 Viktor Nad i Stevan Dimitrijević odlični u klasi 3 osvajaju drugo i treće mesto, dok prošlogodišnji šampion klase 4 Nikola Alimpić osvaja prvo mesto  i vraća se u borbu za odbranu titule.

 Najveći broj „Fanatika“ pojavio se u klasi 5 gde se vodila velika borba, a ovoga puta  braći isakov Nikoli i Aleksandru izmakao podijum i osvajaju četvrto i peto mesto.  Odmah za njima bili su i Pedja Grujić, Zoran Stojković, Miloš Janković, Aleksandar Stanković, Andrija Andjelski Vuk Trajković.

 Najbolje plasirani Fanatik bio je Bojan Sijerkovic za volanom Ford Fieste ST  leteo je po stazi i osvojio prvo mesto u klasi 6. kao i drugo mesto u generalnom plasmanu u istoj klasi vozio je i naš Igor Savić, ali ovog puta podium je bio daleko.

 U klasi 7 smo mogli videti atraktivnu vožnju Srdjana Petrova koji je na kraju završio treći, a odmah za njim još jedan Fanatik Darko Terzić.  

AMSU Fanatik se pojavio sa najviše takmičara a, ovaj nesvakidašnji dogadjaj uveličali su i uvek dragi gosti iz BIH koji su ovoga puta bili gosti Pančevaca.

– Velika nam je čast da smo uspeli da ugostimo ove sjajne ljude –  Desetak takmičara iz ASK Komotin (Jajce) , Magnum (I. Sarajevo) kao i klub Optima iz Banjaluke. Pančevački klub gaji bratske odnose sa ovim klubovima i ove sezone smo bili dva puta njihovi gosti. Prvi put na Plivskim Jezerima (Jajce) a drugi put u Istočnom Sarajevu što će sigurno postati tradicija, poručuju iz AMSU Fanatik.

 Do kraja Autoslalom sezone najavljuju se još par trka a prva u nizu biće trka u Zrenjaninu krajem septembra gde će se mnoge stvari prelomiti a jedno je sigurno – Fanatik ide na još jednu klupsku pobedu i još više pojedinačnih podijuma.

Izvor: 013info