BUDUĆA SARADNJA NARODNIH POZORIŠTA NOVOG SADA I SUBOTICE

Miloš Nikolić: Saradnja Narodnog pozorišta iz Subotice i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada je od velike važnosti za naša dva grada

Na prvom sastanku koji je održan u Novom Sadu, tačnije u Srpskom narodnom pozorištu, sa novoimenovanim upravnikom SNP iz Novog Sada, Aleksandrom Stankov, direktor Narodnog pozorišta iz Subotice Miloš Nikolić, razgovarao je o međusobnoj saradnji, navodi subotica.info.

– Gospodin Aleksandar Stankov je izuzetan umetnik sa kojim sam imao prilike da mnogo puta sarađujem do sada. Čestitam mu od srca na imenovanju na mesto upravnika i siguran sam da će pozorište, kolege umetnici, ali i publika dobiti mnogo. Smatram da je veoma važna za oba pozorišta međusobna saradnja, koja je i do sada bila na zavidnom nivou, ali sam siguran da će sada biti još produktivnija – istakao je Nikolić.

Inače, Stankov je do sada obavljao funkciju direktora Opere SNP-a i u prethodnih pet godina na domaćoj i međunarodnoj sceni Opera je pod njegovim vođstvom imala zapažene nastupe.

– Više puta sam napomenuo da je najvažnije za kulturu i institucije koje se bave ovim poslom, saradnja i razumevanje. Kultura kao jedan od osnovnih stubova svakog uređenog društva ima ozbiljan zadatak da ujedinjuje i spaja ljude. Ona ne poznaje prepreke. Novoizabrani upravnik SNP-a je dokazao u više navrata svoju sposobnost, a u prilog tome govori to što je za vreme njegovog mandata Opera SNP-a imala ozbiljnog uspeha na međunarodnoj i domaćoj sceni – kazao je Nikolić.

Nikolić je govorio i o tome kako će po njegovom mišljenju saradnja između dva pozorišta u budućnosti izgledati.

 Naše dve kuće kulture su najveće u Vojvodini. One obuhvataju veliki broj umetnika iz različitih branši i tu je pre svega naša snaga. Očekujem u bliskoj budućnosti saradnju na zajedničkim projektima koji će, siguran sam, publika rado dočekati. Vrlo brzo ćemo organizovati gostovanje Opere SNP u Subotici, a sa druge strane, neke od naših najgledanijih i najboljih predstava će biti odigrane na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta. To je samo početak i slobodno mogu da kažem da će naša saradnja biti veoma značajna u domenu kulture, ne samo za Vojvodinu, već i za čitavu Srbiju – zaključio je Miloš Nikolić

Izvor: subotica.info