CARNEX ДОНИРАО 7,5 ТОНА ПРОИЗВОДА БАНЦИ ХРАНЕ

Компанија Carnex донирала је Банци хране још 7,5 тона производа и тако обезбедила 40.000 оброка за најугроженије категорије становништва.

“Као један од највећих произвођача хране, трудимо се да максимално одговоримо на потребе заједнице и друштва у ком живимо, посебно најосетљивих група. За нас је помагање заједници нераскидиви део пословања, и нашег напора да, колико је год могуће, обезбедимо да што више људи има сигуран оброк у току дана. Зато редовно донирамо Банци хране, чије су активности усмерене на смањење сиромаштва, глади и расипања хране“, нагласили су из компаније.

Заједно са овом донацијом, само у последње три године, Carnex је донирао око 60 тона производа, у вредности око 220.000 евра, и тиме обезбедио бар један оброк за око 360.000 људи. Банка хране снабдева више од 150 разних организација и социјалних установа широм Србије, које брину о деци и младима са сметњама у развоју или без родитељског старања, особама са инвалидитетом, самохраним мајкама/родитељима, расељеним лицима, породицама без примања, бескућницима, старим лицима, корисницима народних кухиња, корисницима сигурних кућа, незапосленима, Ромима и многим другима. Компанија Carnex већ деценијама подржава акције које подижу квалитет свакодневнице угроженом становништву. На локалном и националном нивоу донацијама редовно помаже здравству, као и различитим, културним, образовним и спортским организацијама, у циљу стварања бољег стандарда живота“, наводи се у саопштењу.

Извор: Општина Врбас