ЦЕНТАР БЕГЛУКА У НОВОМ РУХУ

Пијаца на Беглуку удахнула је нови живот овом делу Србобрана, и не само делу. Ни киша и хладно време нису зауставили купце, продавце и бројне знатижељнике да се окупе и виде како то изгледа нова пијаца на старом месту, у првом радном дану после скоро десет година. Оно за чим су често жалили, прилику да брзо и близу својих кућа пазаре, али и да се и сретну са својим познаницима и пријатељима „код Сваштара“, Беглучани су поново добили обнављањем пијаце и уређењем простора око ње, које је организовала и финансирала општина Србобран.

Радивој Парошки, председник општине Србобран, посетио је пијацу на Беглуку на прво радно недељно јутро, задовољан што је локална самоуправа успешно одговорила на захтев бројних грађана.

„Желим да изразим своје задовољство што је уређен простор код такозваног Сваштара, који је годинама био запуштен и неуређен, а заправо је центар Беглука. Овде је некада била пијаца и неким одлукама је пренета на друго место, али навике су остале, због чега смо се, уз захтев великог броја грађана, и продаваца и купаца, одлучили да уредимо овај простор. Уредили смо цео плато, организовали пијацу, простор за свакодневни предах и дружење, паркинг места, па је недељна пијаца на Беглуку, рекао бих као култно место, поново жива. Из разговора са суграђанима видим да су сви задовољни што је пијаца поново на овом месту, а исто тако ми се чини да су задовољни што је уређен простор у ове две улице, Јанка Катића и Пере Сегединца. Плато који их повезује је центар Беглука који може да улепша живот његових грађана и свих оних који ће долазити на ову пијацу“, рекао је након обиласка пијаце Парошки. 

Он је подсетио да су се на овом простору одувек окупљали становници Беглука, приликом одласка на посао, одласка до пијаце или до једне од више од 10 продавница на овом месту. „Надам се да ће пијаца помоћи да се развију ове радње и да ће се у будућности уз њих појавити и неке нове занатске“, рекао је Парошки. О новој пијаци на Беглуку стараће се ЈКП „Градитељ“, а према речима председника општине Србобран, план је да се због интересовања које постоји постави још један број тезги.

Млађен Ергелашев, продавац на пијаци, није крио срећу што поново има прилику да своје производе понуди Беглучанима и свим другим. „Овде је увек било лепо радити, за разлику од претходне пијаце, која се налазила на незгодном и забитом месту, и за купце и за продавце. Пијаца је јако добро уређена, предњи део је посебно леп са клупицама и чесмом у зеленилу, цео простор и амбијент су одлично осмишљени и то је веома важно за цело наше место“, рекао је Ергелашев.

Извор: Општина Србобран