ЦЕНТАР ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ КИКИНДА БОГАТИЈИ ЗА 70 ВОЋНИХ САДНИЦА

Корисници Центра за пружање услуга социјалне заштите Кикинда су, уз представнике АКТ Фондације’’ и Града Кикинде, учествовали у акцији под називом “Посади воћку“ и тако засадили 70 садница воћних врста које им је Фондација донирала. Центар, који тренутно има 28 корисника, поседује пластеник у ком имају прилику да узгајају зачинско биље, док ће, уз нове саднице ,бити у прилици да производе сокове, џемове и остале производе од воћа. Акцију су подржали Младен Богдан, председник Градског парламента и Мирослава Наранчић, секретарка Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој.

“Ове саднице ће, поред тога што ће још више улепшати простор, подстаћи кориснике Центра да науче нешто ново о садњи, производњи воћа и важности очувања и заштите животне средине. Град Кикинда увек ће подржати овакве акције које доприносе очувању природе, али ће подржати и све добре идеје које Центар реализује. Овом кацијом је на најбољи начин обележен Међународни дан особа са инвалидитетом јер смо у прилици да захвалимо свима онима који се труде и залажу за што бољи положај особа са инвалидитетом у друштву, како би све особе у нашем друштву имале прилику да живе онако како заслужују“, истакао је Младен Богдан, председник Скупштине града Кикинде.

Центру за пружање услуга социјалне заштите дониране су саднице крушака, дуња, шљива и трешања:

“Захваљујући донацији, засадили смо нову генерацију воћака која ће нам свима бити од користи имајући у виду да смо ми познати по томе да волимо и негујемо биље, а јако је важно што ћемо овога пута од тог воћа моћи да правимо и друге производе. За почетак смо се активирали и физички око одржавања овог воћа, тако да смо више ствари у једном моменту успели да обухватимо“, истакла је Цецилија Шајбер, директорка Центра за пружање услуга социјалне заштите Кикинде.

Хуманитарна АКТ Фондација’’ присутна је у 24 земље на свету. Циљ акције био је да се саднице негују и одржавају, а након неколико година, када почну интензивно да рађају, да воће поклањају и искористе га за производњу:

“Наш циљ је да пружимо помоћ у елементарним условима социјално угроженом становништву, појединцима, као и породицама и оранизацијама. Следеће године обележићемо две деценије постојања и можемо да се похвалимо да је до сада више од 20 милиона људи од нас добило неку врсту помоћи“, рекла је Илинка Пећанац, представница АКТ Фондације.

Извор: Град Кикинда