ЧЕТВРТИ „НОЋНИ БАЗАР“ БИЋЕ ОДРЖАН У СУБОТУ, 25. МАРТА НА ПРОСТОРУ „МАЛЕ ПИЈАЦЕ“ У ЈУГ БОГДАНОВОЈ – ПРЕДСТАВИЋЕ СЕ 50 ЛОКАЛНИХ И 90 ИЗЛАГАЧА ИЗ ДРУГИХ СРЕДИНА

„Ноћни базар“ уз подршку Града Зрењанина, Туристичке организације, Културног центра и предузећа „Пијаце и паркинзи“, биће одржан у суботу, 25. марта на простору „Мале пијаце“ у Југ Богдановој улици, најавила је данас помоћница градоначелника Марија Дамјановић и позвала суграђане да посете ову манифестацију која се по четврти пут одржава у нашем граду.

Марија Радојчић организаторка „Новосадског ноћног базара“ казала је да су до сада одржана три веома успешна базара, али да је примећено да се локални излагачи пријављују у малом броју.
– Сматрали смо да то за њих није добро, да радимо у локалној самоуправи где излагачи не реагују и не одазивају. Разговарали смо да са помоћницом Дамјановић која је укључила остале институције како бисмо имали већи одзив локалних излагача и конципирали целу причу, јер, ако примера ради, дође излагач из Смедерева грехота је да не дође неко из Зрењанина. Верујем да ће и одзив људи са стране бити бољи и да ће све проћи у најбољем реду, а верујем да ће се Зрењанинци одазвати као и до сада и на тај начин помоћи малим произвођачима– рекла је она.

Радојчић је казала да ће се ове године представити 50 одсто више локалних излагача, њих око педесет, као и деведесет излагача из других средина, а да ће понуда бити занимљива и шаренолика, уз „живу свирку“.

Директорка Туристичке организације Зрењанина Сања Петровићнавела је да је пред нама 4. „Ноћни базар“, али да по се први пут град Зрењанин заједно са Културни центром и Туристичком организацијом финансијски и организационо прикључио и подржао реализацију пројекта.

– Процењено је да је то заиста вредна манифестација са тендецијом раста која може да допринесе нашим малим произвођачима да постану видљивији и да прошире свој бизнис, тако да смо се сви заједно укључили и дали подршку организационом тиму „Ноћног базара“, да сви заједно реализујемо овај пројекат који би требало да надмаши претходна три у Зрењанину – рекла је она.

Бранислав Добријевић, руководилац одељења пијаца у ЈКП “Пијаце и паркинзи” такође је изразио очекивање да овај „Ноћни базар“ надмашити претходне и позвао Зрењанинце да дођу у суботу, од 17- 23 сата на Малу пијацу.

Извор: Град Зрењанин