ČETVRTI TRKAČKI DAN NAKON KORONA PAUZE I ČETRIRI POBEDE

Takmičenje na Kincsem parku se zahuktava. Granice se otvaraju pa naši takmičari ponovo zauzimaju startna mesta u prestonici Mađarske, navodi subotica.info

Program nadmetanja u Budimpešti 6. juna činilo je devet kasačkih trka a naši takmičari slavili su u četiri nadmetanja sa grlima ženskog pola.

Trka dana pod nazivom „Lady Flame dij“ pripala je Veljku Mažiću, treneru i vozaču štale „Hico“. Prvu pobedu ove sezone a šestu u karijeri upisalo je grlo Adriana Asti starosti četiri godine. Mažić se opredelio za rezervisani start prateći učesnike sa četvrte pozicije. Nakon pređenih dve hiljade metara Mažić pojačava tempo, na ulasku u završnici pravac stiže do vodećeg učesnika a zatim odoleva i napadima drugih konkurenata. Pobedničko vreme iznosilo je 1:20,1 na distanci od 2560m sa startom iz okreta. Do petog mesta u istoj trci došao je Andor Anđal iz Čantavira sa grlom Urania RG zabeleživši vremenski rezultat 1:20,0 na distanci dužine 2580m. 

Vozač i trener Goran Zolnaji iz Subotice trkački dan okončao je sa dve pobede. Grlo Violetta, vlasništvo Marka Jozića iz Sombora, u neizvesnoj završnici uspelo je da slavi sa Zolnajiem na sulkama ostvarivši vremenski rezultat 1:17,6 na distanci od 1900m sa autostartom. Plasmane na drugo i četvrto mesto postigla su grla Beatriz Galindo A.T. i Samuel Becket A.T. odgoj kompanije Animal Trade iz Zmajeva. 

Drugu pobedu u danu treneru Zolnajiu podarila je Andrea Fazekaš sa grlom Pan Globe Jaycee u trci namenjenoj vozačima amaterima. Najbolje vremensko ostvarenje tog dana 1:16,5 na distanci od 1900m Fazekaševa i Nemica atraktivnog kasa starosti šest godina zabeležili su sa trideset pet metara prednosti u odnosu na konkurente. Do plasmana na četvrto mesto došlo je grlo Lingot A.T. , predstavnik odgajivačnice Animal Trade. 

Kraj trkačkog dana obeležio je vlasnik, trener i vozač Zoltan Ožvar iz Tornjoša koji je upisao drugu vezanu pobedu sa grlom Vitalia. Ožvar je uspeo da zauzme dobru poziciju na startu što mu je omogućilo da vrlo brzo zauzme lidersku poziciju koju nije ispustio do cilja. Najbolji ovogodišnji vremenski rezultat iznosi 1:19,4 na distanci od 1800m autostart. 

Foto: Peter Reka

Izvor: subotica.info