ЦРТЕЖИМА И ФОТОГРАФИЈАМА ПОКАЗАЛИ ШТА ЈЕ “ЕКО СНАГА ГРАДА”

Изложбом радова пристиглих на ликовни и фото конкурс “Еко снага града”, у нашем граду је обележен, 22. април, Дан планете Земље. Да је ова еколошка тема била инспиративна основцима и средњошколцима потврдили су цртежи и фотографије. Према замисли надлежних у Секретаријату за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој, аутори су имали задатак да цртежима и фотографијама укажу који су то еколошки потенцијали града Кикинде:

-На ликовни конкурс је пристигло 90 радова. Цртеже су нам послали малишани из пет градских и три сеоска вртића. Старо језеро је највећем броју предшколаца било и најинспиративније. Очигледно, највише су им се свидели лабудови на Старом језеру- констатовала је Мирослава Крнић, секретарка Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој. Она се осврнула и на фото конкурс:

-Фото конкурс „Еко снага града“ био је намењен ученицима градских и сеоских основних школа, али и кикиндским средњошколцима. Добили смо 64 фотографије. На њима је овековечено буђење пролећа, мотиви околине града, плодних њива, али и Старог језера. Наградићемо све учеснике ликовног конкурса, док ће нам десет случајних пролазника помоћи да одаберемо пет најлепших фотографија. Позивам суграђана да о планети Земљи не мисле само 22. априла. Потребно је да се одговорно понашамо према њој и да је чувамо- казала је Крнић.

Извор: Град Кикинда