ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ:ОБЕЛЕЖЕНЕ 24 ГОДИНЕ ОД ПОЧЕТКА НАТО АГРЕСИЈЕ

Поводом обележавања 24 године од почетка НАТО агресије на Савезну Републику Југославију, положени су венци на спомен плочу погинулим припадницима посебних јединица полиције у просторијама Полицијске управе Кикинда, а потом је на Градском тргу код спомен обележја “Туга“ уприличен свечани програм на ком су, поред представника Удружења „Српски ратни ветерани“, других борачких организација, Војске, Минитарства одбране, Министарства унутрашњих послова, као и чланова породица погинулих, присуствовали градоначелник Кикинде, Никола Лукач и његови сарадници.

“Обележавамо 24 године од почетка најсрамније војне акције у послератној историји Европе. У бомбардовању је уништено и оштећено 25 хиљада кућа и зграда, онеспособљено је 470 километара путева и 595 километара пруга, оштећено је 14 аеродрома, 19 болница, 20 домова здравља, 18 вртића, 69 школа, 176 споменика културе и 44 моста. За 78 дана агресије, погинуло је скоро осамдесеторо деце“, истакао је градоначелник.

Обележавању је присуствовао и председник Градског парламента, Младен Богдан:

“Обележили смо овај датум достојанствено, како бисмо показали колико нам је важно да, заједно са породицама погинулих, одамо почаст онима који су дали своје животе“, додао је Богдан.

Свечани програм организовали су Удружење “Српски ратни ветерани“ и Град Кикинда:

“Ово јесте тужан дан за све нас, али нас испуњава чињеница да сваке године у обележавању учествује све више школа. Мисија нашег удружења је да пренесемо сећање на наредне генерације“, надовезао се Владимир Радојчић, из Удружења „Српских ратних ветерана“.

Извор: Град Кикинда