ДЕЧИЈА НЕДЕЉА ОБЕЛЕЖЕНА И У „КУЋИЦИ“, „МУЛТИАРТУ“ И „КАРИТАСУ“

Активности у оквиру Дечије недеље организоване су и у удружењима „Кућица“, „Мултиарт“ и „Каритас“, које су у суботу обишле Марија Милинић, помоћница председника општине Врбас за област образовања, и Маја Мићуновић из Општинске управе Врбас. За ову прилику деца и млади који се окупљају у удружењима добила су на дар сликарски и вајарски материјал, мајице и слаткише.

„На иницијативу ових дивних жена средства од хуманитарних базара у току Дечије недеље, која су прикупљана у врбаским школама биће уплаћена на рачун нашег удружења. Због тога велико хвала, желимо им добро здравље и свако добро, као и њиховим породицама. Велико хвала и ђацима и наставном особљу врсашких основних школа, али и свим добрим људима који нас подржавају од првих дана“, саопштено је из „Мултиарта“. Особе које се окупљају у Удружењу за помоћ МНРО „Кућица“, уз неизоставне слаткише, добиле су материјале за ткање и шивење, игле, конце, вуну и све друго потребно за радионице које организују. Без поклона није прошла ни посета „Каритасу“.  

Иначе, „Мултиарт“ и Возачи великог срца обележили су Дечију недељу 2020. године и гостовањима у националним медијима (РТС и РТВ), и представљањем јавности песме „Инклузија није илузија“ Бранимира Росића, настале на кампу који је „Мултиарт“ организовао на Дивчибарама.

Извор: Општина Врбас