DEDA MRAZ STIŽE U SVRATIŠTE

Novogodišnja humanitarna akcija prikupljanja pomoći za mališane Svratišta, održaće se u četvrtak, 27. decembra u 18 časova, u kafeu „Pero“ (Zmaj Jovina 5).

Svi ljudi dobre volje mogu doneti slatkiše i igračke, kao i pribor za crtanje, blokove, bojice i flomastere, ali i sve ono što doprinosi bezbrižnom detinjstvu.

Neophodna su i sredstva za ličnu higienu, dezodoransi, paste za zube, četkice, kao i topla odeća, kape, rukavice, čarape i donji veš.

Vaspitačica u Svratištu Ivana Perić smatra da su ovakve akcije koje pokreću humanitarci važne za njihovu ustanovu i deci od velike pomoći.
„Svratište za decu je usluga koja postoji od 2010. godine. Za ovih punih osam godina pomogli smo velikom broju dece da nađu svoje sigurno i toplo mesto, sklonjeni od rizika koje ulica nosi sa sobom. Mi radimo sa decom koja su izložena teškim oblicima rada, koja rano nauče da treba da brinu o sebi i svojoj porodici, koja rano nauče da ne traže, da trpe i da ćute. Mi smo tu da im pomognemo da imaju srećno detinjstvo i odrastanje. Mi smo podrška i njima i njihovoj porodici i zajedno gradimo bolje mesto za sve.

Zato nam je vaša pomoć neohodna da i ove Nove godine obradujemo preko sto naših korisnica i korisnika, koji sa nestrpljenjem očekuju ovogodišnjeg Deda Mraza“, poručuje ova vaspitačica i dodaje da samo ovih dana imaju po 50 dece korisnika na dnevnom nivou.

Na prethodnoj humanitarnoj večeri za decu Svratišta u novembru, skupljeno je 30.000 dinara i nekoliko paketa tople odeće, a u toku je i akcija „Deda Mraz stiže u Svratište“ u kojoj se takođe prikuplja zimska odeća i školski pribor.

****** AKCIJU MOŽETE PODRŽATI I UPLATAMA NA RAČUN ****

Primalac: Fondacija 021 Novi Sad, Svetozara Miletića 45

Svrha uplate: donacija za humanitarnu akciju za Svratište.

Tekući račun broj: 340-000001100505282 (Erste banka ad Novi Sad)

Akciju i ovaj put organizuju poslovna konsultantkinja i preduzetnica Indira Popadić, Svratište i Fondacija 021.