DEVIZE U SERVISNOJ KNJIŽICI, HAŠIŠ U KESI ZA ĐUBRE

Carinici su 11. januara 2018. godine, oko 11 časova, na ulazu graničnog prelaza Batrovci, osujetili pokušaj prenosa neprijavljenih deviza i manje količine hašiša.

Slučaj je otkriven kada su se za kontolu prijavila dva belgijska državljanina turske nacionalnosti, putujući u „mercedesu“ B klase belgijskih registarskih oznaka.

Iako su obojica izjavila da nemaju ništa da prijave, ubrzo je u kaseti ispred suvozačevog sedišta otkrivena servisna knjižica puna novca.

foto: Uprava carina

U servisnoj knjižici nalazilo se ukupno 31.400 neprijavljenih evra, za koje je 52-godišnji vozač potvrdio da su njegovo vlasništvo. Zato mu je odmah vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je ostatak privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Suvozač je sa sobom takođe nosio neprijavljene devize, ali u dozvoljenom iznosu od 10.000 evra.

Carinici su daljim pregledom automobila ispod suvozačevog sedišta pronašli i kesu punu otpadaka, u kojoj se nalazio i zavežljaj sa 4 grama hašiša.

S obzirom na to da je reč o stranim državljanima, biće sproveden hitan prekršajni postupak, dok će droga biti predata u dalju nadležnost policije.

Izvor: Uprava carina

Ostavite odgovor