ДОБРОДОШЛИ НА „РУМФЕСТ“!

Девети по реду „Румфест“ одржаће се на Градском тргу у Руми 2. и 3. августа (петак и субота). Фестивал финих укуса, добре капљице, а надасве гостопримљивих и расположених људи залази сад већ у оне препознатљиве и традиционалне манифестације којима се радује и које се редовно посећују. Богатом програму „Културног лета“ који намени за сваког понешто, манифестација „Румфест“ дода ону шарену, разигранију ноту и претвори Градски трг у стециште разноврсне музике, укуса, боја и добре енергије. Дводневни и динамични садржаји на располагању су од јутарњих часова када се у такозваној Винској улици могу пазарити производи вредних људи ових наших крајева – од вина, меда и колача, па до рукотворина. Како је већ опште познато, 2. и 3. у месецу су и дани када се у Руми одржава Вашар, па није на одмет посетити и ову вишевековну манифестацију. Предвече атмосфера поприма фестивалски карактер и као и претходних година, посетиоце „Румфеста“ очекују концерти домаћих извођача. Ове године, заједничким напорима Туристичке организације општине Рума и Културног центра “Брана Црнчевић“ Рума, обезбеђена су два извођача. Прве вечери ће се за добро расположење побринути ЈУ-ГРУПА (21.00 час), док је за друго вече планиран наступ групе ВАН ГОГ (21.00 час).

Туристичка организација општине Рума наставља са промовисањем културних и природних вредности Руме, али и сремског региона. Захваљујући Министарству трговине, туризма и телекомуникација реализоваће се пројекат „Рума – Срем, спој традиционалог и модерног“ – промоција туристичког простора подножја Фрушке Горе кроз организовану промо туру за медије.

У дане „Румфеста“,наш град ће бити домаћин многобројним гостима из околних места као и гостима из организоване промо туре за медије који ће у Руми боравити два дана. За то време упознаће се са туристичким вредностима не само општине Рума, него и Срема.

Поред Министарства покровитељ манифестације је Општина Рума као и Покрајински секретаријат за пољопривреду, шумарство и водопривреду.

Извор: Општина Рума