ДОДЕЉЕНЕ ТРАДИЦИОНАЛНЕ НАГРАДЕ ЛИСТА “ЗРЕЊАНИН” ЗА ЛИЧНОСТ ГОДИНЕ – ГРАДОНАЧЕЛНИК ПО ТРЕЋИ ПУТ НАЈУСПЕШНИЈИ У ОБЛАСТИ ПОЛИТИКЕ

Једанаеста по реду акција листа “Зрењанин” за избор личности године завршена је јуче проглашењем најуспешнијих, на свечаности одржаној у Народном позоришту “Тоша Јовановић”. Том приликом уручена су признања и проглашене личности године у осам области – политика, привреда, пољопривреда, медији, култура, просвета, медицина и хуманитарни рад. Проглашени су такође и спортисти године, у неколико категорија, а свима се, на почетку скупа, обратио директор НИП Зрењанин и главни и одговорни уредник листа „Зрењанин“ Далибор Бубњевић, истакавши да је поносан што су признања додељена за годину у којој је лист обележио седам деценија постојања.

“Мишљење наших читалаца није засновано само на емоцијама већ и на јасним критеријумима. Они на објективан начин процењују оно што ви радите. Кандидате не деле по националној, политичкој и другим припадностима. Чињеница да је стигло педесет хиљада појединачних гласова је показатељ да Зрењанинци имају поверење у овај избор и да воле да читају наше новине”, истакао је Бубњевић.

У области политике, највише гласова читалаца листа добио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура. Говорећи о награди, осврнуо се и на актуелну ситуацију у друштву:
“Оваква признања заправо су скенер, односно показатељ, како грађани и читаоци листа “Зрењанин” гледају на све оно што сте учинили у претходном периоду. По трећи пут сам изабран за личност године, то јесте признање, али свакако и велика обавеза и ову „титулу“ не посматрам само као оно што радимо на свом радном месту, већ упућујем апел свима да изађемо из тих оквира и гледамо на оно шта и како чинимо за свој град, за своје комшије и суграђане и на тај начин посебно укажемо на ту страну наше личности у овим временима када треба да промовишемо праве вредности, породицу, васпитање деце и да укажемо младима да смо ту за њих, да разговарамо са њима. Сви лауреати су оно најбоље у Зрењанину и својим ауторитетом могу, речју и разговором, да данашњој омладини олакшају живот у временима која ће, верујем, у неком скором периоду бити спокојна – рекао је градоначелник Салапура.

Друго место у области поплитике заузео је Горан Краварушић, руководилац Јавног предузећа за урбанизам, а треће Зоран Сандић, народни посланик и председник ГО Новог ДСС-а.

Драган Гуџев, директор зрењанинског Ауто-мото техничког центра, изабран је за личност године у области привреде. Други је Милан Матић („Дарматик”), а трећи Драган Ристић („Патрол 023”). У области пољопривреде личност године је Горан Пухар из компаније БАСФ, на другом месту је Радован Бокић из фирме „Агро-Клек”, а на трећем Јован Веселиновић („Борац-Шурјан”).

Александар Блануша, власник портала “Волим Зрењанин” освојио је прво место у области медија, друго место припало је Браниславу Прокићу, новинару дописништва РТС, док се на трећем месту нашао Тивадар Борбељ.

Историчарка уметности, виша кустоскиња Народног музеја Оливера Скоко личност је године у области културе, други је књижевник и драматург Угљеша Шајтинац, а трећа је диригенткиња Зрењанинског камерног хора Андреа Поша.

Санела Дунђерски, професорка средње дизајнерске школе у Новом Саду и суоснивачица атељеа „Луча“ изабрана је за личност године у области просвете. На другом месту је научник Драган Ламбић, а трећа према гласовима читалаца јесте Славица Петровић.

У области медицине највећу подршку добила је др Ивана Ујфељан Ристић. На другом месту је Елеонора Марјановић и на трећем др Душан Попов. Спортски ветеран Славко Анђел Сливе нашао се на првој позицији у категорији хуманитарног рада. Друго место припало је Удружењу „Чувари Перлеза”, док је на трећем месту, према броју купона читалаца, Ана Васичин.

Међу спортистима, у конкуренцији сениора победници су светски шампиони у рвању, чланови Пролетера ЗурабДатунашвили и Мате Немеш. Каратиста Банатског цвета Срђан Марић је другопласирани, а трећепласирани је фудбалер Нафтагаса МилошСавановић. Марина Оро, каратисткиња Зрењанина, прва је међу сениоркама. Друго место припало је атлетичарки АК Ас 023 Биљани Кираџијевој, а треће веслачици Бегеја 1883 Снежани Јаковљевић.

Каратисткиња Задругара из Лазарева Дуња Рајић победила је у конкуренцији јуниорки. Атлетичарка Баната Дуња Сикима, такође Лазаревљанка, је другопласирана. Треће место освојила је пливачица Пролетера Лена Стоиљковски. У истој категорији у мушкој конкуренцији најуспешнији је Иван Лагумџија, такмичар Карате клуба Зрењанин. Пливач Пролетера и атлетичар АК АС023 Јустин Цветков је другопласирани, а на трећем месту је Зоран Лудошки, тенисер Галеба.

Међу мушким екипама, 330 гласова припало је Фудбалском клубу Нафтагас из Елемира. За Џудо клуб Пролетер определило се 165 читалаца, а за Кошаркашки клуб Пролетер њих 154. ЖКК Пролетер 023 је први у конкуренцији женских тимова. Другопласирани састав је МК Омладинац, а на трећем месту је Џудо клуб Пролетер.

Извор: Општина Зрењанин