ДОДЕЉЕНИ КЉУЧЕВИ СТАНОВА НАМЕЊЕНИХ ЗА СОЦИЈАЛНО СТАНОВАЊЕ ИЗБЕГЛИХ ПОРОДИЦА

У среду, 21.08.2019. године у улици Треће крајишке пролетерске бригаде у Темерину, уприличено је свечано уручење кључева станова намењених за социјално становање избеглих породица. 
Кључеве је добило 20 породица које ће у наредном периоду бити усељене у станове величине од 30 до 60 квадрата, у зависности од броја чланова који ће у њима живети. Средства за изградњу ових стамбених јединица обезбеђена су из Фонда регионалног стамбеног програма преко Банке за развој Савета Европе, а локална самоуправа општине Темерин обезбедила је парцеле за градњу, комуналну инфраструктуру и прилаз зградама.
Уручењу кључева присуствовао је велики број званичника међу којима и Ивица Дачић, први потпредседник Владе Републике Србије, министар спољних послова и председник Комисије за координацију процеса трајне интеграције избеглица. У име локалне самоуправе општине Темерин, првог потпредседника Владе Републике Србије дочекали су Ђуро Жига, председник Општине Темерин и заменик председника Општине Темерин Никола Ембер са својим сарадницима. 
Овом догађају присуствовао је и велики број грађана општине Темерин.
Након званичног дела обраћања званичника, присутнима се обратила и Миланка Мацановић, једна од корисница станова и изразила захвалност свима који су допринели да њена породица након много година добије свој дом. 
На самом крају , званичници су уручили кључеве корисницима станова и симболично посадили и залили Божур испред једне од зграда.

Извор: Општина Темерин