ДОДЕЉЕНИ УГОВОРИ СТИПЕНДИСТИМА ФОНДА ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ СА УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ

Фонд за младе таленте Републике Србије „Доситеја“ доделио је данас 393 уговора за стипендирање најбољих стипендиста републичког Фонда за младе таленте са Универзитета у Новом Саду за основне, интегрисане и мастер академске студије, чија је вредност око 118 милиона динара.

„Покрајинска влада наставиће са максималном подршком Универзитету у Новом Саду и вама-стипендистима, и свим младим и даровитим људима који чине елиту и Универзитета и нашег друштва у целини“, истакао је овом приликом председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Наш задатак је да створимо услове да ваша животна и професионална мисија успе. Ви сте друштво будућности и искра будућих одлука, додао је Мировић.

Министарство омладине и спорта настоји да сваке године повећава број студентских и ученичких стипендија које се додељују, што говори о стратешком улагању државе у младе људе, казао је ресорни министар и председник Фонда за младе таленте Вања Удовичић.

„Посебно бих се захвалио Покрајинској влади и Граду Новом Саду који су на листу приоритета ставили образовање“, додао је министар Удовичић.

Без вас и вашег опстанка, останка и рада у Србији нема будућности. Ви сте наша титула због које се поносимо, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

„Сви пројекти које радимо у Новом Саду заједно са Покрајинском владом усмерени су на вас, на ваш рад и напредак. Желимо сви заједно, да живите и радите у Србији“, казао је градоначелник Вучевић.

Образовање је најмоћније оружје које мења свет, а ми, захваљујући Фонду имамо потенцијал за то. Данашњи дан доказ је да се у Србији цени марљив рад и напредак, истакла је стипендиста Николина Томић.

Свечаности су присуствовали и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и ректор Универзитета у Новом Саду Дејан Јакшић.