ДОДЕЉЕНО ЈОШ 120 АУТО-СЕДИШТА ЗА НАЈМЛАЂЕ СУГРАЂАНЕ

Још 120 ауто – седишта за безбедну вожњу најмлађих суграђана уручили су данас градоначелник Антонио Ратковић и чланови Савета за безбедност саобраћаја родитељима који су седиште добили путем јавног позива.

Јавни позив који је расписао Град Сомбор трајао је од 6. до 10. маја 2022. године, а седишта је добило првих 120 родитеља/старатеља који су се пријавили и испунили све прописане услове.

Како је за један од главних приоритета у свом раду Савет за безбедност саобраћаја поставио унапређење безбедности најмлађих учесника у саобраћају, ове године додељено је укупно 220 ауто – седишта за безбедну вожњу најмлађих суграђана, настављена је поставка брзинских дисплеја у зонама школа и вртића, наставља се и са опремањем и едукацијама у вртићима и школама, а овом приликом члан Савета за безбедност саобраћаја, градски већник Ђорђе Зорић је најавио и расписивање јавног позива за добијање бесплатног седишта за вожњу деце бициклом.

„Данас ће бити расписан и јавни позив родитељима за доделу бесплатних седишта за бицикл, за децу од једне до пет година, биће укупно подељено 200 седишта. Град потенцира безбедност наших најмлађих суграђана и апелујемо на родитеље да своју децу возе у одговарајућим седиштима“, казао је Зорић.

Седишта су родитељима уручили и чланови Савета за безбедност саобраћаја Здравко Пуповац, Панто Петровић, Росана Крстић и представници Саобраћајне полиције ПУ Сомбор Сташа Ковачевић и Рената Косановић.

Средства помоћу којих се финансирају све активности Савета за безбедност саобраћаја обезбеђена су из наплате казни несавесним возачима на територији Града Сомбора.

Извор: Град Сомбор