ДРАГАНА МИЛОШЕВИЋ: НАСТАВАК КОНТИНУИРАНЕ ПОДРШКЕ МЕДИЈИМА

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић оценила је данас, на традиционалном новогодишњем пријему за новинаре, да је и у овој, као и у претходне три и по године, колико је прошло од формирања актуелне Покрајинске владе са председником Игором Мировићем на челу, обезбеђена континуирана подршка медијима, као и изузетна сарадња.

Уз жељу да тако буде и наредне године, Милошевићева је подсетила да је од почетка рада актуелне Покрајинске владе, тачније од 2016. године, пружана снажна финансијска подршка медијским кућама и да је то једно од њених трајних опредељења.

Драгана Милошевић је истакла да је директна и континуирана финансијска подршка за 22 листа на осам мањинских језика чији су оснивачи национални савети националних мањина, са 264 милиона динара повећана током 2019. године на 312 милиона. Она је додала да су и издвајања путем пројектног суфинансирања повећана са 15 на 70 милиона динара у овој години, што говори у прилог чињеници да се посебно води рачуна о 300 медија, колико их има на територији Војводине. О њима ће, како је нагласила, Покрајинска влада и надаље на овај начин бринути. Тај ниво подршке пројектном суфинансирању, према њеним речима, биће задржан и у предстојећој, 2020. години.

„Морам да напоменем да је проблем јединог дневног листа на српском језику – „Дневника“ – решен и да је он опстао“, истакла је Драгана Милошевић и са поносом додала да је и нова зграда Радио-телевизије Војводине, чију је изградњу започела управо ова Покрајинска влада – завршена, иако је прошло 20 година од њеног бруталног рушења током НАТО агресије.